Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2007

Η κυβέρνηση έριξε το γάντι

Όλοι-ες στους δρόμους για την υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου

Η Πανελλαδική Πρωτοβουλία για το Άρθρο 16 χαιρετίζει τον ξεσηκωμό της πανεπιστημιακής κοινότητας ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16, τηνκατάργηση του ασύλου και τη διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου. Κόντραστο οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο που στηρίζεται από την ηγεσία τηςαξιωματικής αντιπολίτευσης, και παρά το κλίμα τρομολαγνείας πουκαλλιεργούν μεγάλα ΜΜΕ, περισσότερες από 250 σχολές τελούν υπό κατάληψη.
Επιπλέον, η ΠΟΣΔΕΠ αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις που θα καταλήξουν σε απεργία διαρκείας.

Η κυβέρνηση έριξε το γάντι στην πανεπιστημιακή κοινότητα και σε ολόκληρητην κοινωνία. Δεν επιδιώκει μόνο την μετατροπή των ιδιωτικών κολλεγίων σε «πανεπιστήμια», αλλά επιχειρεί συνολική επίθεση εναντίον του δημόσιου πανεπιστημίου. Η κατάργηση του Ασύλου και του Νόμου-Πλαισίου θα επιφέρει μη αναστρέψιμο πλήγμα στη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ουσιαστικά θα αναιρέσει τη δημοκρατική λειτουργία και τον κοινωνικό ρόλο του πανεπιστημίου.

Η Πανελλαδική Πρωτοβουλία για το Άρθρο 16 καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου (Προπύλαια, 12:00).

Επιπλέον, καλεί τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και τους φοιτητικούς συλλόγους, τις άλλες πρωτοβουλίες ενάντια στη συνταγματική αναθεώρηση, τους κοινωνικούς φορείς, καθώς και τις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στη διοργάνωση παλλαϊκού απεργιακού συλλαλητηρίου στις 15Φλεβάρη, μέρα που θα αρχίσει στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Όλοι-ες μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Αθήνα 21/1/2007
Διαβάστε ακόμα:
Πέντε μύθοι για το ιδιωτικό πανεπιστήμιο
του Σταύρου Κωνσταντακόπουλου

Το σενάριο είναι πλέον γνωστό. Στην αρχή μειώνουν την ήδη αναιμική χρηματοδότηση του δημόσιου τομέα. Μετά καταγγέλλουν τις ελλείψεις και τη δυσλειτουργία του. Και ύστερα τίθενται επικεφαλής της επιτροπής υποδοχής του ιδιωτικού τομέα. Μόνον που δεν αρκούνται στο καλοσώρισμά του αλλά εκφωνούν λόγους εκθειαστικούς για το πόσο ανάγκη τελικά τον είχαμε και από πόσα δεινά θα μας σώσει. Με τον τρόπο αυτό ενεργεί από την εποχή της Θάτσερ ο νεοφιλελευθερισμός σε παγκόσμια κλίμακα. Το σενάριο αφορά πολλές υπηρεσίες του δημόσιου τομέα: την ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες, τις μεταφορές, την υγεία και εσχάτως την παιδεία. Εδώ, έχω την πρόθεση να ασχοληθώ με τον εκθειαστικό λόγο που εκβάλλεται για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τους μύθους που αυτός εμπεριέχει.... Συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: