Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ο Πάγκαλος, ο παππούς του και οι ερπύστριες

"Τανκς, ταραχές και χάος, αν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο" σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ.Πάγκαλο. Θα μπορούσε να είναι μια ακόμα μπούρδα που έχει εκστομίσει. Θα μπορούσε όμως, σαν γνήσιος "λαγός" να έχει πει τα παραπάνω λόγια με έναν στόχο (και έχοντας πάρει το ΟΚ από το κυβερνητικό επιτελείο): Να τρομοκρατήσει τον λαό. Να κάνει τον λαό να οπισθοχωρήσει. Να υποχωρήσει, να τρομοκρατηθεί και να μην κατέβει την Τρίτη και Τετάρτη στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις.
Όποιος κι αν ήταν ο στόχος του Πάγκαλου, μάλλον έχασε. Ο Ελληνικός λαός, έχει μάθει να μην φοβάται τα τανκς. Έχει μάθει να μην φοβάται τις Χούντες. Δεν φοβήθηκε την Χούντα του '67. Δεν φοβήθηκε την Χούντα του παππού του Πάγκαλου. Δεν φοβήθηκε το '43 και το '73, θα φοβηθεί σήμερα; Είναι προφανές λοιπόν πως τα τρομοκρατικά κυβερνητικά διλήμματα πέφτουν στο κενό και έχουν ως αποτέλεσμα όχι μόνο να μην τρομοκρατείται ο λαός, αλλά να εξοργίζεται ακόμα περισσότερο. Ο θλιβερός υπάλληλος της τρόικας μπορεί να ζήλεψε την δόξα του παππού του (το μήλο κάτω από την μηλιά λένε ότι θα πέσει), δεν σκέφτηκε όμως πως τέτοιου είδους διλήμματα στις κρίσιμες ιστορικές στιγμές της χώρας, ο λαός τα απαντούσε πάντα με ηρωισμό.
Πόσα και πόσα διλήμματα δεν απαντήθηκαν, στην δικτατορία του '67-'73, στην Κατοχή, και ακόμα παλιότερα στην επανάσταση του '21.
* Η διπλανή φωτογραφία είναι αρκετά παλιά. Δεν είναι από το βράδυ της Τρίτης 28ης Ιουνίου. Ωστόσο, συμβουλεύουμε τον κ.Πάγκαλο (και κάθε άλλον βουλευτή) αν θέλει να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο, να κοιμηθεί μέσα στην Βουλή από το βράδυ της Τρίτης. Γιατί το πρωί της Τετάρτης του υποσχόμαστε πως δεν θα κυκλοφορεί κουνούπι από και προς την Βουλή.
Στο δίλημμα λοιπόν Μεσοπρόθεσμο Ή Τανκς απαντάμε Πάγκαλος ΜΕ Ελικόπτερο

Δεν υπάρχουν σχόλια: