Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

«Κύριοι βουλευτές, ψηφίστε ΟΧΙ» - Συνεχίζουμε!

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της χτεσινής διαμαρτυρίας στα γραφεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Α΄ και Β΄ Αθήνας, η κίνηση συνεχίζεται με νέα ραντεβού:
Παρασκευή, 6:30 μ.μ. στα ΕΛΤΑ της πλατείας Συντάγματος, Μητροπόλεως και Φιλελλήνων
Δευτέρα 28/6
Αθήνα – 6μμ (Οφθαλμιατρείο, Σίνα και Πανεπιστημίου)
Νίκαια – 6:30μμ (πλατεία Δαβάκη)
Πάτρα 6:3ο
(Κάτω μέρος πλ. Γεωργίου)

Καλούμε τους βουλευτές να πουν ΟΧΙ σε ένα νόμο που θα καταδικάσει την ελληνική κοινωνία στη βαρβαρότητα. Τους καλούμε να συμπεριφερθούν ως βουλευτές του ελληνικού λαού και όχι ως εκ των υστέρων διεκπεραιωτές των εντολών του ΔΝΤ. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πρέπει να γνωρίζουν ότι, πέρα από την απειλή της διαγραφής τους από τον κ. Παπανδρέου –που υλοποιεί το τελείως ανάποδο πρόγραμμα από αυτό που προεκλογικά εξήγγειλε– υπάρχει και η απειλή της διαγραφής από τον ελληνικό λαό…

Χτες επισκεφθήκαμε τα γραφεία του κ. Πρωτόπαπα (πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ…), του κ. Χυτήρη, του κ. Σκανδαλίδη, του κ. Παπουτσή, του κ. Παπαϊωάννου και της κας Β. Παπανδρέου. Στα 2 πρώτα βρήκαμε τους σαστισμένους υπαλλήλους τους, τα υπόλοιπα τα βρήκαμε κλειστά ή είχαν ειδοποιηθεί και δεν μας άνοιγαν. Κολλήσαμε το κείμενο «Θα το θυμόμαστε» στις εισόδους όλων των γραφείων. Μετά έπεσε η πρόταση να επισκεφθούμε και τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους. Εκεί είχαμε γνήσια σοσιαλιστική αντιμετώπιση, αφού μετά από λίγο μας τίμησε με την παρουσία της μια διμοιρία ΜΑΤ, την οποία υποδεχτήκαμε με το σύνθημα «Έβγα Γιώργο για να δεις τα παιδιά της αλλαγής» και «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο ΔΝΤ».

ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές, Την ερχόμενη εβδομάδα ο Υπουργός Εργασίας καταθέτει το νομοσχέδιο που κατ΄ απαίτηση της τρόικας ισοπεδώνει την κοινωνική ασφάλιση, γυρνώντας την ελληνική κοινωνία στις αρχές του 20ού αιώνα. Η κυβέρνηση απειλεί όσους από εσάς σκέφτονται να μην το στηρίξουν. Πρέπει να γνωρίζετε ότι πέρα από την απειλή της διαγραφής από τον κ. Παπανδρέου –που υλοποιεί το τελείως ανάποδο πρόγραμμα από αυτό που προεκλογικά εξήγγειλε– υπάρχει και η απειλή της διαγραφής από τον ελληνικό λαό. Σας καλούμε έστω και τώρα να πείτε ΟΧΙ σε ένα νόμο που θα καταδικάσει την ελληνική κοινωνία στη βαρβαρότητα. Σας καλούμε να συμπεριφερθείτε ως βουλευτές του ελληνικού λαού και όχι ως εκ των υστέρων διεκπεραιωτές των εντολών του Δ.Ν.Τ. Άλλωστε τον Οκτώβρη του 2009 ψηφίσαμε για Βουλή και όχι για Συμβουλευτική. Ο ελληνικός λαός θα θυμάται τις πράξεις ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, θα θυμάται όμως και τις πράξεις που τον στέλνουν στον εργασιακό, ασφαλιστικό και οικονομικό μεσαίωνα. Η ευθύνη είναι στον καθένα σας ξεχωριστά.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε μπορώ να καταλάβω μια αντίληψη που παρακαλάει τους βουλευτές να ψηφίσουν "ΟΧΙ" στο νέο ασφαλιστικό. Που λέει πως ο παπανδρέου εφαρμόζει άλλο πρόγραμμα από το προεκλογικό...Δηλαδή υπήρχαν ελπίδες για φιλολαική δικαυβέρνηση της χώρας? Και τέλος, οι 3 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν ΟΧΙ στο μνημόνιο είναι εν δυνάμει σύμμαχοί μας? Αυτοί που έχουν βοηθήσει τα μέγιστα για να ξεπουληθεί η χώρα και να πτωχεύεσει οικονομικά και κοινωνικά ο λαός μας?? Τι κοινό μπορεί να έχει η Αριστερά με αυτούς τους δοσίλογους??

Ανώνυμος είπε...

Α-Υ-Τ-Α-Π-Α-Τ-Ε-Σ και αποπροσανατολισμός του λαού από αυτά που θα έπρεπε να διεκδικεί: Τον καρπό του μόχθου του

Ανώνυμος είπε...

Κανείς δεν παρακαλά! Το θέμα ουσιαστικά είναι: Πιστεύουμε στη δύναμη του λαού? (ΑΥΤΟΥ του λαού, όχι ενός ιδανικού λαού). Πιστεύουμε ότι το μνημόνιο μπορεί να ανατραπεί? Και, αν ναι, έχουμε μια εκτίμηση (π.χ. για τα αδύναμα σημεία του αντιπάλου) και μια ανάλογη τακτική? Την πίεση στους βουλευτές του Πασόκ την αντιλαμβάνομαι ως τμήμα μιας τέτοιας τακτικής. Ο απλός κόσμος την καταλαβαίνει μια χαρά αυτή την τακτική. Διότι ΘΕΛΕΙ να βρεθούν π.χ. 10 βουλευτές του Πασόκ (ναι, αυτοί που έχουν κάνει ό,τι έχουν κάνει ως σήμερα) που να υποχρεωθούν να ψηφίσουν όχι κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων. Και να ξετυλιχτεί έτσι ένα γαϊτανάκι που θα μας επιτρέψει να ανασάνουμε και να προχωρήσουμε. Αλλά αυτά για την αριστερά είναι ψιλά γράμματα... η αριστερά ζει σε έναν άλλο κόσμο - που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα και τις ανάγκες. Οι εξαιρέσεις υπάρχουν, αλλά δεν αρκούν. Αυταπάτες, όντως!