Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Φασιστική επίθεση στο Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών Χανίων

Τα ξημερώματα της 16ης Δεκέμβρη φασίστες έσπασαν την πόρτα στο Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών Χανίων, έριξαν οινόπνευμα και έβαλαν φωτιά στην είσοδο του κτιρίου που εδώ και αρκετά χρόνια αποτελεί κέντρο κοινωνικών και αντιρατσιστικών δράσεων στην πόλη. Φεύγοντας άφησαν πίσω τους για υπογραφή αρκετές σβάστικες ώστε να μην υπάρχει καμμιά αμφιβολία για την προέλευση των δραστών.

Τους τελευταίους 3 μήνες οι επιθέσεις αυτού του είδους έχουν πυκνώσει ανησυχητικά στα Χανιά, όπως και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Είχαμε την επίθεση στην κατάληψη rosa nera, εισβολές σε σπίτια μεταναστών, ξυλοδαρμούς αντιρατσιστών και επιθέσεις σε σπίτια αλληλέγγυων Χανιωτών και πριν λίγες μόνο μέρες τη δολοφονική επίθεση και τον σοβαρό τραυματισμό δύο μεταναστών σε κεντρική πλατεία της πόλης.

Με τα μηνύματα της «πάταξης της ανομίας» όσο αφορά κοινωνικούς αγώνες και διεκδικήσεις, και τη στοχοποίηση αυτοδιαχειριζόμενων χώρων πολιτικής και κοινωνικής δράσης που ζούμε το τελευταίο διάστημα, με την μεταναστευτική πολιτική της «μηδενικής ανοχής» και των σιδηρόφρακτων συνόρων που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι επόμενο μέσα σε συνθήκες έντασης της κρίσης, να αναβαθμίζονται οι ρατσιστικές και φασιστικές συμπεριφορές και με την ανοχή της κυβέρνησης και της αστυνομίας να αποθρασύνονται τα φασιστοειδή κάθε μορφής.

Η επίθεση στο Στέκι των Χανίων είναι επίθεση συνολικά ενάντια στο κίνημα. Η μαζικότητα, η αγωνιστικότητα και η κοινωνική γείωση, του κινήματος είναι αυτή που θα δώσει αποστομωτική απάντηση στο δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού.

Όλοι στην αντιφασιστική-αντιρατσιστική διαδήλωση

Πέμπτη 17/12 στις 7 το απόγευμα στην πλατεία 1866

1 σχόλιο:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πάλι; Νομίζω ότι πρέπει να τοποθετηθούν ομάδες περιφρούρησης.