Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Μπορούμε και δικαιούμαστε να ζήσουμε αλλιώς!

Κάτω η κυβέρνηση και οι πολιτικές που μας μαυρίζουν τη ζωή

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της επικίνδυνης, ανεύθυνης και ανίκανης κυβέρνησης Καραμανλή για τη μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή της χώρας μας – για δεύτερη φορά τα τελευταία δύο χρόνια.

Η ελληνική κοινωνία βιώνει με πολλούς τρόπους, οικονομικούς και περιβαλλοντικούς, το αδιέξοδο της πολιτικής που ακολουθήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις τις τελευταίες δεκαετίες. Ο νεοφιλελευθερισμός καίει το περιβάλλον, όπως «καίει» τις λαϊκές κατακτήσεις, το 8ωρο, τους μισθούς, τη σταθερή και αξιοπρεπή απασχόληση, τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, το δημόσιο πλούτο. Οι δύο πτέρυγες του δικομματισμού, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με πρόθυμο συμπαραστάτη το ΛΑΟΣ, εφάρμοσαν ένα μοντέλο που «καίει» το μέλλον, καταστρέφει τη ζωή.

Είναι υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό, τις μελλοντικές γενιές, το περιβάλλον, όλοι αυτοί που με νόμους και πολιτικές οικοπεδοποίησαν αφού έκαψαν την Πεντέλη και την Πάρνηθα, νομιμοποίησαν βίλες – αναψυκτήρια στον Υμηττό, ψήφισαν το δασοκτόνο νόμο 3208/03, διέλυσαν τους μηχανισμούς δασοπροστασίας, ευτέλισαν τους συμβασιούχους δασοπυροσβέστες, όλοι αυτοί που σχεδιάζουν τους νέους αυτοκινητόδρομους στον Υμηττό και την Τεχνόπολη στην Πάρνηθα, που επιτρέπουν ιδιωτική, συνεταιριστική ή εκκλησιαστική ιδιοκτησία σε δάση. Αφού έφτιαξαν μια Αθήνα-τέρας, θέλουν να τη διπλασιάσουν με το νέο Ρυθμιστικό, τσιμεντοποιούν τους δημόσιους χώρους και επί 35 χρόνια δεν «μπόρεσαν» να κάνουν δασολόγιο, κλείνοντας το μάτι ή «χαϊδεύοντας τα αυτιά» σε καταπατητές, οικοπεδοφάγους, εργολάβους.

Σήμερα είναι η στιγμή της καταγγελίας της κυβέρνησης Καραμανλή αλλά και συνολικά του εμπρηστικού ανίκανου και διεφθαρμένου συστήματος του δικομματισμού και του νεοφιλελευθερισμού. Δεν είναι στιγμή μιας δήθεν «εθνικής ομοψυχίας» ή της δήθεν «εποικοδομητικής συζήτησης» σε ένα τραπέζι των αρχηγών κομμάτων, δηλαδή, συζήτηση με μια κυβέρνηση που υλοποιεί μια περιβαλλοντοκτόνα και αντικοινωνική πολιτική και με μια αντιπολίτευση (ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ) που δεν κάνει καμία ουσιώδη κριτική στην κυβέρνηση. Είναι στιγμή καταγγελίας, αποδοκιμασίας, είναι στιγμή κινητοποίησης και άρσης της ασυλίας που έχει η παραπέουσα κυβέρνηση Καραμανλή και της «εκλεκτής» παρέας του… Είναι στιγμή απαίτησης να αρθούν όλοι οι νόμοι που ψήφισαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και οι οποίοι οδηγούν στην επανάληψη των διαρκών εγκλημάτων σε βάρος της ζωής και του περιβάλλοντος.

Σήμερα ο θυμός της κοινωνίας για το δεύτερο μετά το 2007 πύρινο ολοκαύτωμα πρέπει να εκφραστεί δυνατά και αυθεντικά. Να φύγει η κυβέρνηση που μας μαυρίζει τη ζωή. Να μπει φραγμός στις πολιτικές που μας μαυρίζουν τη ζωή. Μπορούμε και δικαιούμαστε να ζήσουμε αλλιώς!

Αυτό είναι το κύριο και το βασικό ετούτη την στιγμή. Αυτός είναι ο ρόλος που πρέπει να διαδραματίσει η Αριστερά. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση η ΚΟΕ απευθύνει έκκληση στα κόμματα της Αριστεράς, στις συλλογικότητες των ενεργών πολιτών, στους κοινωνικούς φορείς, σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες να κινητοποιηθούν άμεσα, μαχητικά, ενωτικά και αποφασιστικά.

1 σχόλιο:

Αριστερό Σχήμα είπε...

Ένας σχολιασμός σχετικά με τις πυρκαγιές και την τοποθέτηση των κομμάτων
http://aristerosxima.blogspot.com/2009/08/blog-post_1524.html