Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

2η Συνάντηση Κινημάτων - Resistance 2009

http://www.resistancefestival.gr/

Με κεντρικό σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί» και με τη συμμετοχή αγωνιστών και οργανώσεων από 22 χώρες, η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) διοργανώνει τη 2η Διεθνή Συνάντηση Κινημάτων Resistance 2009 στις 26, 27 και 28 Ιούνη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ιερά Οδός).

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της περσινής συνάντησης, φέτος το φεστιβάλ φιλοδοξεί να αποτελέσει μια διοργάνωση ακόμα μεγαλύτερη και μαζικότερη με συμμετοχή αντιπροσωπειών από Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Χώρα των Βάσκων, Πορτογαλία, Τουρκία, Αργεντινή, Αϊτή, Κούβα, Βενεζουέλα, Λίβανο, Παλαιστίνη, Βουλγαρία, Γεωργία, Ουκρανία κ.ά. που θα μεταφέρουν εμπειρίες και απόψεις από τους αγώνες τους.

Συστατικό στοιχείο του φετινού φεστιβάλ ο νέος ορμητικός κύκλος αγώνων που έχει αγκαλιάσει όλο τον πλανήτη, οι εξεγέρσεις και οι αγώνες που αποτελούν το μοναδικό δρόμο για να σταματήσει η ολοκληρωτική επίθεση στους λαούς, τον εργαζόμενο κόσμο και τη φύση. Σε μια περίοδο παγκόσμιας κρίσης που φέρνει σωρεία κοινωνικών μεταβολών και αναταραχών, σε μια περίοδο που ο καπιταλισμός δε μπορεί να δώσει καμιά ελπίδα και προοπτική, η Αριστερά ενώνεται, συντονίζει τα βήματά της, στέκεται αντίπαλος στον νεοφιλελευθερισμό και τον ιμπεριαλισμό. Αναπόσπαστο κομμάτι του φεστιβάλ θα είναι η εξέγερση του Δεκέμβρη και το ηχηρό μήνυμα που έστειλαν χιλιάδες νέοι άνθρωποι: Οι ανάγκες μας θα βγουν στο προσκήνιο!

Στο φεστιβάλ θα υπάρχει ιδιαίτερος θεματικός χώρος αφιερωμένος στην Παλαιστίνη και στον αγώνα του λαού της. Εκτός από τις συζητήσεις και τις συναυλίες, θα υπάρχουν ακόμα εκθέσεις σκίτσου και φωτογραφίας, προβολές, θεατρικά δρώμενα – ενώ θα λειτουργούν και μπαρ, ταβέρνες και βιβλιοπωλεία.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν 3 μεγάλες συναυλίες:

26/06: Οι Fanfare Ciocarlia από τη Ρουμανία, οι Trio Balkano, οι Eva & the Adam's Garden και οι Kool a' Shake 27/06: Οι Dead Prez από τις ΗΠΑ, οι Ladose, οι Οργή και οι TZP 28/06: Οι Χαΐνηδες , η Λιζέτα Καλημέρη & Μουσικώς Χύμα, οι Scarlet Sky, οι Mestoral και οι Lost for Words
Περισσότερα στοιχεία για τα συγκροτήματα στη σελίδα του Φεστιβάλ

Πρόγραμμα συζητήσεων

Παρασκευή 26/6

19:00 "Παλαιστίνη και Μέση Ανατολή" Συμμετέχουν αγωνιστές από το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και την κίνηση "Γιοί της Γης" (Παλαιστίνιοι που ζουν στο Ισραήλ)

20:30 "Κινήματα και εξεγέρσεις της νεολαίας σε όλη την Ευρώπη" Συμμετέχουν φοιτητές από το ιταλικό "ανώμαλο κύμα", από το χώρο της αυτονομίας και της αριστεράς. Από τις γαλλικές καταλήψεις Πανεπιστημίων και από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, Από τη Γερμανία και τη Χώρα των Βάσκων. Παρεμβαίνουν από το Κίνημα Αντίστασης "23 Σεπτέμβρη" της Βουλγαρίας και από τη Σοσιαλιστική Νεολαία Γεωργίας.

Σάββατο 27/6

19:00 "Η Λατινική Αμερική στο σταυροδρόμι - Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;" Συμμετέχουν από το Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Αργεντινής, το νέο ΚΚ Αϊτής και εκπρόσωπος της πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.

20:30 "Η Προοπτική της Αριστεράς στην Ευρώπη" Ομιλητές από το γαλλικό NPA (Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα), το πορτογαλικό Bloco de Esquerda (Μπλόκο της Αριστεράς), τη γερμανική Die Linke (Αριστερά), το ιταλικό Rette di Communisti (Δίκτυο Κομμουνιστών).

Κυριακή 28/6

19:00 "Ο καπιταλισμός και η κρίση του" Με τη συμμετοχή του Κ. Βεργόπουλου, του Ε. Μπιτσάκη, του Γ. Δραγασάκη.

19:00 "Νέα Μέσα - Νέα Κινήματα: Πολιτικός ακτιβισμός στην μετα-ιντερνετ εποχή" Εργαστήρι για τη σχέση και την αλληλεπίδραση μεταξύ διαδικτύου και κινημάτων. Συμμετέχουν ακτιβιστές με πολύμορφη δράση-παρέμβαση στο διαδίκτυο και σε μέσα αντιπληροφόρησης. Ανάμεσά τους ο Μάριος Διονέλης (tvxs.gr) και η Μαρίνα Ροδιά (radiobubble και blogger). Συντονίζει ο Χρήστος Γιοβανόπουλος (διδακτορικός ερευνητής στο Media Arts & Design, University of Westminster)

20:30 "Η ενότητα της Αριστεράς και οι διεργασίες στην Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ" Συμμετέχουν ομιλητές από όλο το φάσμα της Αριστεράς. Θα μιλήσει ο Αλέκος Αλαβάνος.

(*) Η γενική είσοδος για το Resistance 2009 είναι 7€ τη μέρα και εισιτήρια θα προμηθευτείτε τις μέρες του φεστιβάλ από την κεντρική πύλη επί της Ιεράς Οδού. Επίσης μπορείτε να προμηθευτείτε το εισιτήριο γενικής εισόδου των 20€ για όλο το τριήμερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: