Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Διαδηλώνουμε στη Σούδα, τον Τύρναβο και το Άκτιο

Στις 3 και 4 Απρίλη που θα διεξαχθεί στο Στρασβούργο η πανηγυρική σύνοδος για τα 60α γενέθλια του ΝΑΤΟ, τα αντιπολεμικά κινήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη θα βροντοφωνάξουν πως «60 χρόνια ΝΑΤΟ είναι αρκετά».

Γιατί οι λαοί γνωρίζουν καλά πως το ΝΑΤΟ μιλά για «ειρήνη» και σκορπά πόλεμο, μιλά για «δημοκρατία» και στηρίζει χούντες και αυταρχικά καθεστώτα, μιλά για «ασφάλεια» και φέρνει καταστολή, στρατιωτικοποίηση περισσότερη αταξία και ανασφάλεια. Οι λαοί δεν ξεγελιούνται. Γνωρίζουν πως το ΝΑΤΟ, μαζί με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τους άλλους στρατιωτικούς και οικονομικούς χωροφύλακες, εξυπηρετεί την παγκόσμια κυριαρχία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων με προεξάρχουσες τις ΗΠΑ. Μέσα στο περιβάλλον της παγκόσμιας κρίσης, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται και οδηγούν όλο και συχνότερα στον πόλεμο. Υπερεξοπλισμοί, πυρηνικά, αντιπυραυλική ασπίδα και ενεργειακά περάσματα. Κατοχή σε Ιράκ και Αφγανιστάν, σφαγή στην Παλαιστίνη, νέες απειλές ενάντια σε χώρες και λαούς. Εντάσεις σε Βαλκάνια και Καύκασο, νέος κύκλος οξύνσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, περικύκλωση της Ρωσίας, βλέψεις στην Αφρική, είναι μερικά από τα μέτωπα στα οποία το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να γράψει νέες «λαμπρές» σελίδες τρομοκρατίας.

Ο λαός μας γνωρίζει καλά τι σημαίνει για την Ελλάδα, η πρόσδεση της στο άρμα του ΝΑΤΟ. Αναγνωρίζει τη σφραγίδα του σε όλες τις μαύρες σελίδες της μεταπολεμικής μας ιστορίας. Οργίζεται για τη μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο. Διαδηλώνει μαζικά κάθε φορά που οι συνένοχες ελληνικές κυβερνήσεις στο όνομα των «συμμαχικών υποχρεώσεων» σέρνουν τη χώρα μας στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς. Γνωρίζει ότι ενώ καλούμαστε άλλη μια φορά να πληρώσουμε οι συνήθεις ύποπτοι - οι εργαζόμενοι - την κρίση, θα βρεθεί περίσσευμα πολλών δις για να δοθεί σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς και αποστολές που ουδέ μία σχέση δεν έχουν με την εθνική κυριαρχία. Η υποτέλεια στο ΝΑΤΟ έχει και αυτήν την πλευρά, κρίσιμη για την περίοδο που διανύουμε...
Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ
  • Να διαλυθεί η πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ
  • Έξω οι βάσεις. Να κλείσουν τώρα οι βάσεις και τα στρατηγεία σε Τίρναβο, Σούδα, Άκτιο.
  • Καμιά συμμετοχή στους πολέμους των ιμπεριαλιστών
  • Μείωση των στρατιωτικών εξοπλισμών - λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες
  • Να γυρίσουν όλοι οι Έλληνες στρατιώτες που βρίσκονται εκτός συνόρων

Δεν υπάρχουν σχόλια: