Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Εκδηλώσεις-Προβολές για την εξέγερση του Δεκέμβρη

Ξεκίνησε και συνεχίζεται σε όλη την Ελλάδα κύκλος εκδηλώσεων με θέμα την εξέγερση του Δεκέμβρη και η προβολή του ντοκιμαντέρ: «οι μέρες του Αλέξη, παράθυρο στο μέλλον».

Το πρωτόγνωρο και ελπιδοφόρο ξέσπασμα του Δεκέμβρη συντάραξε την Ελλάδα και σφράγισε το 2008 φέρνοντας στο προσκήνιο μια νεολαία που για χρόνια ήταν αόρατη. Μέσα στη συγκυρία της βαθιάς οικονομικής κρίσης που σπρώχνει όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας στο περιθώριο, ήταν μια χρήσιμη «πρόβα» για τα όσα θα έρθουν μέσα στο 2009, χρονιά εξαιρετικά δύσκολη για τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, που καλούνται να πληρώσουν την κρίση και να «αναστυλώσουν» τον ανθρωποφάγο καπιταλισμό.
Ο Δεκέμβρης μας βοηθά για τις επόμενες εξεγέρσεις, αντιστάσεις και κινήματα που είναι βέβαιο πως θα πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα. Μας δείχνει έναν δρόμο για να αντιμετωπιστούν η κρίση και οι συνέπειές της με επιθετικό τρόπο. Στέλνει ένα μήνυμα, ότι δεν μπορεί πλέον να τίθεται μόνο το στοιχείο της αντίστασης, αλλά και το στοιχείο, μιας άλλης ζωής, μιας άλλης προοπτικής, μιας άλλής κοινωνίας.
Αυτά τα ζητήματα και τα συμπεράσματα από την εξέγερση του Δεκέμβρη, που θα δυναμώσουν το κίνημα, θα βρεθούν στο επίκεντρο στις εκδηλώσεις-συζητήσεις που οργανώνει η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας, με κεντρικό ομιλητή το Νίκο Γαλάνη

την Πέμπτη 12/2 στο Ηράκλειο (6:30 μ.μ. στο Πολύκεντρο Νεολαίας)
την Παρασκευή 13/2 στα Χανιά (7:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο)
το Σάββατο 14/2 στο Ρέθυμνο (7:00 στο Εργατικό Κέντρο)
την Κυριακή 15/2 στην Ιεράπετρα (5:00μ.μ. στην αίθουσα Επαγγελματοβιοτεχνών)
(για το πρόγραμμα στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας δείτε εδώ)

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ "Δεκέμβρης 2008: Οι μέρες του Αλέξη, παράθυρο στο μέλλον", ένα ντοκουμέντο που με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό επιχειρεί να αναδείξει τις πτυχές της εξέγερσης, καταδεικνύει τόσο τα αίτια και τα χαρακτηριστικά της όσο και το πολιτικό βάθος και τις διεθνείς προεκτάσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: