Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Δ Ο Λ Ο Φ Ο Ν Ο Ι

Είδαν τη σημαία του ΟΗΕ έξω από το κτίριο του σχολείου και κρέμασαν στον ιστό της την τελευταία τους ελπίδα για σωτηρία.
Κατέφυγαν εκεί για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς.
Εκεί τους βρήκαν –εκατοντάδες μαζεμένους –τα ισραηλινά βλήματα.
Το καταφύγιό τους αποδείχτηκε παγίδα θανάτου.
Τουλάχιστον 42 οι νεκροί, οι πιο πολλοί παιδιά, δεκάδες οι τραυματίες, πολλοί από αυτούς θα σβήσουν τις επόμενες μέρες, αφού τα νοσοκομεία αδυνατούν πλέον να τους βοηθήσουν όπως πρέπει.

Οι ισραηλινοί είχαν σύμφωνα με τον ΟΗΕ τις συντεταγμένες του σχολείου εδώ και καιρό, πράγμα που σημαίνει πως ήξεραν πολύ καλά τί ήταν το κτίριο που βομβάρδισαν.
Εκτόξευε λέει η Χαμάς πυραύλους μέσα από το σχολείο (!). «I am not apologizing», δεν απολογούμαι, είπε η εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού.... Δ Ο Λ Ο Φ Ο Ν Ο Ι

Χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν που να καταφύγουν για να σωθούν. Μόνη τους ελπίδα η δική μας φωνή, η ηχηρή και ενεργή μας αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον Παλαιστινιακό λαό και το δίκαιο αγώνα του για πατρίδα.
Στους δρόμους, στις διαδηλώσεις, στις μαζικές κινητοποιήσεις, με όση φωνή έχουμε. Να απαιτήσουμε να σταματήσει ΤΩΡΑ η σφαγή. Να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί, να αποσυρθούν τα ισραηλινά στρατεύματα. Να αρθεί ο δολοφονικός αποκλεισμός της Γάζας.

@640 οι νεκροί ως τώρα, 2900 οι τραυματίες. ΦΡΙΚΗ!
@Ο πρέσβης του Ισραήλ στη Βενεζουέλα απελάθηκε, στη Δανία κλήθηκε για «εξηγήσεις» (κάτι είναι κι αυτό). Στην Ελλάδα η ισραηλινή πρεσβεία φυλάσσεται από τα ΜΑΤ. ΑΙΣΧΟΣ!
@Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ δηλώνει καταθορυβημένος (deeply dismayed) για τον βομβαρδισμό των σχολείων του Οργανισμού. ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!
@Κι ο Ολυμπιακός πάει αύριο να παίξει μπάσκετ στο Ισραήλ, αφού λέει τους διαβεβαίωσαν πως η ομάδα δεν κινδυνεύει. ΝΤΡΟΠΗ!

ΥΓ: Θα έβαζα μια φωτογραφία ενός νεκρού παιδιού, είναι εκατοντάδες αυτές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Καλύτερα όμως δείτε αυτά τα τρομαγμένα, χτυπημένα παιδάκια και αναρωτηθείτε μαζί μου. Είναι ακόμα ζωντανά; Πού θα κρυφτούν απόψε; Θα είναι ζωντανά αύριο το πρώι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: