Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Νεκρός 24χρονος από το Μπαγκλαντές κοντά στο τήμα Αλλοδαπών

Νεκρός 24/χρονος Μπαγκλαντεσιανός στο Τμήμα Αλλοδαπών της Π.Ράλλη

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΚΑΙ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Σε συνέντευξη τύπου, αύριο Τετάρτη, θα ανακοινωθεί η διοργάνωση Αντιρατσιστικού Συλλαλητηρίου δεκάδων φορέων την Κυριακή 11 Γενάρη, στις 2 μ.μ. στην Ομόνοια

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 3 Ιανουαρίου 2009, σκοτώθηκε ο Χουσεΐν Ζαχιντούλ 24 χρονών από το Μπαγκλαντές κοντά στο τμήμα Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη. Την ίδια ώρα καταγγέλλεται ξυλοδαρμός και καταδίωξη εκατοντάδων προσφύγων από την αστυνομία έξω από το τμήμα. Ο Χουσεΐν, που είχε πάει στο τμήμα Αλλοδαπών όπως και χιλιάδες άλλοι για να πάρει το πολυπόθητο χαρτάκι προτεραιότητας για αίτηση ασύλου, έπεσε στο ίδιο ακριβώς χαντάκι όπου είχε χάσει τη ζωή του στις 27/10/2008 ο Πακιστανός Μοχάμεντ Ασράφ έπειτα από επίθεση της αστυνομίας και καταδίωξη των συγκεντρωμένων. Τον Οκτώβριο η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι πράγματι έγιναν «μικρο-επεισόδια» αλλά ο Πακιστανός γλίστρησε κι έπεσε στο ρέμα όπου είχε πάει για να ικανοποιήσει φυσική του ανάγκη και ουδεμία σχέση με το θάνατο είχε η ΕΛ.ΑΣ. Τώρα ισχυρίζεται ότι το πτώμα του άτυχου Μπαγκλαντεσιανού βρέθηκε στο ρέμα στις 6.30 το πρωί του Σαββάτου και εκείνη την ώρα κανένας αστυνομικός δεν βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ δεν κάνει λόγο για το παραμικρό επεισόδιο.

Οι θάνατοι δεν είναι τυχαίοι. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν έχουν αυτοκτονικές τάσεις. Ανάμεσα στα δύο τραγικά περιστατικά, έχουν καταγγελθεί άλλα δύο σοβαρά περιστατικά τραυματισμών αιτούντων άσυλο: του Αχμέτ Ατζάζ από το Πακιστάν που έσπασε το χέρι του στην ουρά στις 28/11/2008 κατά τη διάρκεια ξυλοδαρμού από αστυνομικούς και του Πακιστανού Μαζεχάρ Ικμπάλ που νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στην Εντατική Μονάδα του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, μετά από πτώση στο ίδιο «δολοφονικό ρέμα».

Η διαδικασία υποβολής ασύλου, με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών και της ΕΛ.ΑΣ, έχει μετατραπεί σε απάνθρωπη διαδικασία, όργιο ρατσιστικής βίας και εξευτελισμών των αιτούντων άσυλο. Οι πρόσφυγες είναι αναγκασμένοι να περιμένουν κάθε εβδομάδα σε ουρές χιλιάδων στην πίσω είσοδο του Τμήματος Αλλοδαπών, από την Παρασκευή το πρωί μέχρι το Σάββατο στις 7 π.μ. που το «Αλλοδαπών» μοιράζει μόνο 300 μαγικά χαρτάκια προτεραιότητας για ραντεβού κάθε εβδομάδα. Η «Πέτρου Ράλλη» είναι το μοναδικό σημείο στην Αθήνα όπου μπορεί κανείς να καταθέσει αίτηση για πολιτικό άσυλο, ενώ άλλη γενικευμένη διαδικασία απόκτησης νομιμοποιητικών εγγράφων για άδεια διαμονής στη χώρα δεν υπάρχει. Έτσι μοιραία συνωστίζονται και ξημεροβραδιάζονται χιλιάδες άνθρωποι για να μη χάσουν τη σειρά τους και να καταθέσουν αίτημα για άσυλο. Σ’ αυτές τις συνθήκες η αστυνομία χρησιμοποιεί συστηματικά βία χτυπώντας αδιακρίτως για να απωθήσει το πλήθος με κλομπ και κυνηγάει τον κόσμο, δημιουργώντας συνθήκες πανικού. Για όλους αυτούς τους λόγους, δεν θεωρούμε τους θανάτους τυχαίους αλλά αποτελέσματα της ρατσιστικής και απάνθρωπης μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της συστηματικής και βάρβαρης βίας της ΕΛ.ΑΣ. Μετά από τόσα και τόσα δεν μπήκαν καν στον κόπο να πάρουν το οποιοδήποτε μέτρο αποσυμφόρησης και εξανθρωπισμού της κατάστασης, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. εξακολουθεί να ακολουθεί την ίδια βάρβαρη πρακτική.


Ως εδώ! Να μη θρηνήσουμε άλλους νεκρούς. Απαιτούμε:

* Να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι για τους θανάτους και τους τραυματισμούς
* Ανοιχτή πρόσβαση στη διαδικασία αίτησης ασύλου. Νέους χώρους υποβολής αιτημάτων ασύλου σε πανελλαδική κλίμακα
* Να φύγει η αρμοδιότητα παραλαβής κι εξέτασης αιτημάτων ασύλου από την Αστυνομία
* Άσυλο και στέγη σε όλους τους πρόσφυγες, να κλείσουν τα κέντρα κράτησης μετανστών
* Νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα στους μετανάστες, ελληνική υπηκοότητα στα παιδιά τους
* Να μην εφαρμοστεί το ρατσιστικό «Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου» της Ε.Ε. και η ντρικεκτιβα για την «επιστροφή προσώπων».

Καλούμε τα Συνδικάτα, τους Φοιτητικούς Συλλόγους, κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις να καλέσουν και να συμμετάσχουν στη διοργάνωση του αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου της 11ης Γενάρη

Μέχρι στιγμής συνυπογράφουν το κάλεσμα:
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Ένωση Φιλιπινέζων Μεταναστών KASAPI, Ένωση Αφρικανών Γυναικών, Στέκι Αλβανών Μεταναστών, Σύλλογος Μαροκινής Κοινότητας στην Ελλάδα, Σύλλογος Σουδανών Προσφύγων, Υπερπόντια Πακιστανική Συμμαχία, Ινδική Κοινότητα, Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης των λαών Τουρκίας – Κουρδιστάν, Ελληνοπακιστανικός Σύλλογος Ελλάδας, Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ, Κίνηση «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ», Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Νεολαία Ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη (YRE), Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χερετίζουμε τους Αναγνώστες,
Ως Σύνδεσμος Μουσουλμάνων Ελλάδας "Η Φιλότητα", συνιπογράφουμε και καταδικάζουμε κάθε ενέργεια που αναιρεί την ψυχή των ανθρώπων, απ' οπου και εάν προερχεται.
Μεχμέτ Ιμάμ
Πρόεδρος