Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Σήμερα ο "κουκουλοφόρος" είμαι εγώ ... Αύριο ο "κουκουλοφόρος" θα είσαι εσύ.


Γράφει ο mauros,
στα σχόλια της ανάρτησης του Αριστερού Παράθυρου
κι η Οργή μας προσυπογράφει αρκετά από αυτά που λέει.

Εσύ ο μεσόκοπος νοικοκυραίος που πιστεύεις ότι κινδυνεύεις από τους εξεγερμένους .
Αλλο ένα θύμα της καταστολής είσαι κι εσύ.
Η αποδόμηση της γλώσσας από τα κυρίαρχα ΜΜΕ σε έχει φέρει σε απόγνωση; "ως πότε θα τα σπάνε οι κουκουλοφόροι;", "τι φταίει το μαγαζάκι μου;", "γιατί καταστρέφουν την περιουσία του κοσμάκη;". Ακούς για "βάνδαλους" που μόνο στόχο έχουν να σε λεηλατήσουν. Σε πείθουν γι αυτό και σε καλούν να γίνεις μέρος του συστήματός τους. Σου είπαν ότι η εξέγερση στρέφεται εναντίον σου.

Ποιός στα λέει όλα αυτά;
Είναι ή όχι ο ίδιος που σε λεηλατεί καθημερινά; Ο ίδιος που άρπαξε τις οικονομίες σου με τις χρηματιστηριακές φούσκες, εκείνος που σε κρατάει όμηρο με τα ενυπόθικα δάνεια και σε κατακλέβει με τα τραπεζικά επιτόκια. Ο ίδιος που σε κοροιδεύει χρόνια τώρα, με μπλέ, πράσινους και κόκκινους κόκκους, που σε απειλεί με την ίδια βία που άφησε στον τόπο τον 15χρονο Αλέξη για να σου ληστεύει το χαράτσι της φορολογίας, να σου αποσπά τα λύτρα των ασφαλίστρων για υπηρεσίες που ξέρεις καλύτερα από τον καθένα ότι δε θα στις δώσει ποτέ.

Είναι ο ίδιος που σε τρομοκρατεί με τη δήθεν εθνική απειλή της εξέγερσης ενώ έχει φροντίσει ήδη να σε κρατάει σε καθεστώς μόνιμης ομηρίας. Είναι αυτός που μπορεί να οικειοποιείται και να διανέμει στους οικείους του όσα σου αρπάζει, δήθεν για κοινωνικούς σκοπούς ώστε να απαλύνει το δίκαιο αίσθημα της αδικίας που νοιώθεις. Αυτός που βλέπεις να κατακλέβει ατιμώρητος τους πάντες για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, κι όταν σε φτάνει στο αδιέξοδο της πτώχευσης να αναγκάζεσαι να ακολουθήσεις το παράδειγμά του, να παίρνεις δηλαδή με πλάγιους τρόπους το μερίδιο της κοινωνικής λεηλασίας, μόνο που εσύ δεν έχεις με το μέρος σου ούτε το νόμο ούτε τη "δικαιοσύνη" ούτε τους μηχανισμούς βίας, με αποτέλεσμα να σε "τσακώνει" σαν κοινό κλέφτη, να σε διαπομπεύει στα μάτια μιας κοινωνίας που με τη σειρά της τον εμπιστεύεται, κλεινοντάς σε τελικά στα κελιά σαν κοινό απατεώνα.

Πάρε χαρτί και μολύβι, βάλτα κάτω και βρες μόνος σου πόσα είναι αυτά που σου έχει λεηλατήσει το κράτος, κι ούτε λόγος για αποζημιώσεις.

Σήμερα ο "κουκουλοφόρος" είμαι εγώ, έτσι στα δείχνουν κι έτσι τα καταπίνεις αμάσητα. Αύριο ο "κουκουλοφόρος" και ο "εθνικός κίνδυνος" θα είσαι εσύ.

Δεν βγήκαμε στους δρόμους για να επιτεθούμε σε σένα, το βιός σου και τις ανάγκες σου. Ο αγώνας μας είναι ενάντια στους ίδιους αυτούς που σε λεηλατούσαν και σε λεηλατούν, για να σταματήσει η λεηλασία επιτέλους. Δε θα το δείς αυτό γιατί οι ανάγκες μας δεν χωρούν στο χαζοκούτι που προστάζει την κοινωνική σου συμπεριφορά.

Οσοι κατεβήκαμε στο δρόμο συνειδητά δεν σου είμαστε ξένοι. Είμαστε τα παιδιά. τα αδέλφια και οι φίλοι σου. Δεν έχουμε στόχο εσένα και την πενιχρή σου περιουσία. Δεν είμαστε όμως στρατηγοί και δεν ελέγχουμε κάθε εκδήλωση αυτής της οργής. Νέοι άνθρωποι και οι σκληρότερα εκμεταλευόμενοι που κατεβαίνουν στο δρόμο χωρίς καμία συνειδητοποίηση όσον αφορά την ποιότητα και τον τρόπο που διεξάγουμε την άμεση ρήξη με την καταπίεση δεν ελέγχονται από εμάς ούτε μας δίνουν λόγο για τις πράξεις τους.

Τόσο καιρό η ίδια εξουσία που σήμερα έχει το θράσσος να σε καλεί να την υπερασπιστείς, παρουσίαζε τους εξεγερμένους σαν "βάνδαλους" που καταστρέφουν την περιουσία σου και κλέβουν τα υπάχοντά σου. Εκείνη διαπαιδαγώγησε τα παιδιά και τους "άθλιους" να αντιλαμβάνονται την εξέγερση σαν πλιάτσικο και καταστροφή. Εκείνη τους επέβαλε την ανάγκη για τα καταναλωτικά αγαθά που σήμερα λεηλατούν για να τα αποκτήσουν, αφού τους στέρησε κάθε άλλο μέσο απόκτησής τους.

Εμείς πάντα τα φτύναμε όλα αυτά και δείχναμε σαν αξία τη ζωή και την ελευθερία. Ηρθε για άλλη μια φορά ο καιρός να επιλέξεις αν θα είσαι ο μαλάκας που θα καλούν όποτε χρειάζονται να τους προστατεύσει για να ξεκινήσουν τη νόμιμη λεηλασία σε βάρος σου αμέσως μόλις περάσει ο κίνδυνος ανατροπής τους.

Ηρθε η ώρα να επιλέξεις αν είσαι άνθρωπος με αίμα από αυτό που χύσανε στο δρόμο τα κρατικά καθάρματα. Ηρθε η ώρα να τους δείξεις ότι υπάρχεις σαν άτομο κι όχι σαν άλλοθι για την ασυδοσία τους να σε λεηλατούν.

Οπως σε αγνόησαν αγνοησέ τους, όπως σε πλήγωσαν πλήγωσέ τους, όπως σε τσάκισαν ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: