Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Βγήκε η απόφαση για τη δίκη της "Ζαρντινιέρας"

(Mail από τη Θεσσαλονίκη)

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης και οι 8 αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση ξυλοδαρμού του Κύπριου φοιτητή, Αυγουστίνου Δημητρίου, στις 17 Νοεμβρίου του 2006.

Οι 4 από τους 8 που χαρακτηρίζονται ως φυσικοί αυτουργοί, καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, όχι όμως απρόκλητης, (δηλαδή ο νεαρός που ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε αν και ήδη κρατούμενος τους "προκάλεσε").
Μεταξύ αυτών είναι ο αρχιφύλακας που κατηγορείται και για εξύβριση και ο οποίος καταδικάστηκε σε επιπλέον φυλάκιση τριών μηνών. Η ποινή τους είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Για τους υπόλοιπους 4 μεταξύ των οποίων και ο πρώην διοικητής της κρατικής ασφάλειας Θεσσαλονίκης καταδικάστηκαν για απλή συνέργια σε φυλάκιση 15 μηνών με τριετή αναστολή. Οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο είναι κατά τι μεγαλύτερες από τις ποινές που πρότεινε ο εισαγγελέας και οι γνώστες της δικονομίας λένε ότι δεν μπορούσαν να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές.

Ο Αυγουστίνος Δημητρίου μέσα στην ειλικρίνειά του σε συνέντευξη στα κανάλια είπε ότι θα ήθελε αν δει κάποιον από αυτούς στη φυλακή.

Κανείς δεν θα παραδειγματιστεί με αυτές τις ποινές, κανείς δεν θα φοβηθεί να ξανακάνει τα ίδια και χειρότερα, απλώς θα τα κάνει ... μακριά από κάμερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: