Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Αμερικανοτσολιάδες

Ένα βήμα παραπέρα από την απαράδεκτη στάση των ίσων αποστάσεων της ΕΕ προχώρησε ο υπουργός εξωτερικών της σταθερής συμμάχου των ΗΠΑ και παραδοσιακά φιλο-ισραηλινής Τσεχίας, η οποία από την 1η Γενάρη θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ.
«Ας συνειδητοποιήσουμε ένα πράγμα: Η Χαμάς αύξησε υπερβολικά τον αριθμό των ρουκετών που εκτοξεύθηκαν εναντίον του Ισραήλ από την λήξη της εκεχειρίας, στις 19 Δεκεμβρίου. Αυτό είναι πλέον ανεπίτρεπτο» ανέφερε τονίζοντας ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα της αυτοάμυνας., ενώ η Χαμάς έχει εξαιρέσει τον εαυτό της από τον όποιο σοβαρό πολιτικό διάλογο εξαιτίας των επιθέσεων με ρουκέτες κατά του Ισραήλ.
Ο Κάρελ Σβάρτσενμπεργκ κατηγόρησε επίσης την οργάνωση για τον αυξανόμενο αριθμό των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας, λέγοντας ότι η Χαμάς έχει τοποθετήσει τις βάσεις της και τις αποθήκες με όπλα που διαθέτει σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

«Γιατί είμαι ένας από τους λίγους που έχουν εκφράσει την κατανόησή του για τη θέση του Ισραήλ; Απολαμβάνω την πολυτέλεια του να λέω την αλήθεια» λέει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Mlada Fronta Dnes.
Πηγή:uk.reuters.com

@ Φήμες ότι η κ. Μπακογιάννη χλώμιασε από το κακό της που κάποιος κατηγόρησε τη Χαμάς πιο έντονα από αυτήν, και αναζητά τρόπο να κάνει πιο φιλοαμερικάνικες δηλώσεις από τον Τσέχο ομόλογό της, χωρίς να την πάρουν με τις πέτρες οι Έλληνες, καταγγέλονται ως συκοφανίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: