Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Για ποιο λόγο ξεσηκώνεται η νεολαία ...

Δελτίο τύπου της ΚΟΕ για την υπόθεση της ζαρντινιέρας

Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους 8 αστυνομικούς, πρώτα από την υπηρεσία τους και χθες από τα ελληνικά δικαστήρια αποδεικνύουν για ποιο λόγο ξεσηκώνεται η νεολαία από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα. Ένα κράτος εχθρικό, κατασταλτικό όργανο ενάντια στους νέους, που χαϊδεύει, συγχωρεί, ρίχνει στα μαλακά, έως και επιβραβεύει την αστυνομική βαρβαρότητα, δεν μπορεί παρά να αντιμετωπίζει τη συσσωρευμένη οργή της νέας γενιάς.

Την ίδια μέρα που οι αστυνομικοί εξαγόραζαν με 5 € τη μέρα τον άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή 26 νέοι (εκ των οποίων 22 ανήλικοι) στη Λάρισα παραπέμπονται με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο. Την ίδια ο πρωθυπουργός χαρακτήριζε για πολλοστή φορά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου ως «ατυχές συμβάν θανάσιμου τραυματισμού».

Για ποιο λόγο απορούν και χάσκουν οι χρυσοπληρωμένοι αναλυτές για την οργή των 15χρονων; Η κυβερνητική προπαγάνδα, η αναπαραγωγή της φαντασμαγορίας της σπασμένης βιτρίνας, οι αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, η διαιωνιζόμενη αστυνομική βαρβαρότητα, αποδεικνύουν δέκα μέρες μετά τη δολοφονία, ότι «είναι δίκαιο να εξεγείρεσαι»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: