Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

Ακτιβιστής του Free Gaza συνελήφθη στο Ισραήλ

Από το indy.gr

Ο γνωστός Ισραηλινός ακτιβιστής Τζεφ Χάλπερ συνελήφθη από τις Ισραηλινές αρχές στην πόλν Σντερότ. Ο Χάλπερ είχε περάσει στο Ισραήλ από τη Γάζα μέσω του περάσματος Έρετζ. Η κατηγορία που τον βαρύνει είναι παράνομη είσοδος σε Παλαιστινιακή περιοχή. To Ισραήλ έχει κηρύξει τη Γάζα τρομοκρατική οντότητα και η Διοίκηση του Νότιου Μετώπου του Ισραηλινού Στρατού έχει απαγορεύσει την είσοδο Ισραηλινών πολιτών στη Γάζα χωρίς προηγούμενη άδεια.
Ο Χάλπερ έφτασε στη Γάζα με τα δύο πλοία του Free Gaza Movement. Η υπερασπιστική του γραμμή είναι ότι τα πλοία μπήκαν στη Γάζα με άδεια της Ισραηλινής κυβέρνησης που καλύπτει όλους τους επιβάινοντες, των Ισραηλινών συμπεριλαμβανομένων.
Ο Τζεφ Χάλπερ είναι ένας από του πιο γνωστούς Ισρηλινούς υπερασπιστές της Παλαιστινιακής υπόθεσης. Ηγείται της Επιτροπή κατά της κατεδάφισης Σπιτιών. Είναι πάγια πρακτική των Ισραηλινών Αρχών να κατεδαφίζουν τα σπίτια των οικογενειών των Παλαιστινίων που συλλαμβάνονται ως τρομοκράτες. Η πρακτική αυτή καταγγέλλεται ως εφαρμογή της φασιστικής λογικής της συλλογικής ευθύνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: