Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Εικόνες από τη Γάζα

Την Τρίτη 10 Ιούνη στις 7 μ.μ. στην Αίθουσα Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ακαδημίας 23, Αθήνα) ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα» σας προσκαλεί στην εκδήλωση που συνδιοργανώνει με την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας με ομιλητή τον βραβευμένο δημοσιογράφο Mohammed Omer.

Ξεκίνησε κάνοντας διάφορες περίεργες δουλειές, πουλώντας είδη όπως φασόλια και ποπκόρν στο δρόμο και αργότερα βρήκε δουλειά σε εργοστάσιο συσκευασίας. Κατάφερε ωστόσο παράλληλα να σπουδάσει. Τον Ιούνιο του 2006 αποφοίτησε με πτυχίο στην Αγγλική Φιλολογία και τη Λογοτεχνία από το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της Γάζας.
Σήμερα εργάζεται ως δημοσιογράφος – φωτορεπόρτερ, διερμηνέας, και συντονιστής προγραμμάτων... Διαβάστε τη συνέχεια του βιογραφικού του...

Ο Μοχάμεντ Ομέρ, 24 ετών, γεννήθηκε στον προσφυγικό καταυλισμό της Ράφα, στο νοτιότερο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας κοντά στα αιγυπτιακά σύνορα. Ο μεγαλύτερος από οκτώ αδέλφια άρχισε να δουλεύει για να στηρίξει την οικογένειά του σε ηλικία έξι ετών, όταν ο πατέρας του κρατούνταν στις ισραηλινές φυλακές.

Διαβάστε ακόμα για την προσπάθεια των Ισραηλινών να εμποδίσουν την έξοδό του από τη Γάζα και δείτε στο blog "Νέα από την Παλαιστίνη" μερικές από τις φωτογραφίες του που θα εκτεθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: