Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Φεστιβάλ ΚΟΕ στο Ηράκλειο

Το διήμερο 30-31 Μάη πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το διήμερο εκδηλώσεων της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας, στο πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ που ήταν αφιερωμένο στα 40 χρόνια από το Μάη του ’68, αρκετές εκατοντάδες Ηρακλειώτες, κυρίως νεολαίοι, βρέθηκαν μαζί σε μια γιορτή «της αριστεράς που συγκρούεται», σε μια μεγάλη συνάντηση όλων όσων αντιστέκονται, όλων όσων δεν στριμώχνονται σε μονόδρομους και θέλουν να συμβάλλουν στην αλλαγή της κατάστασης, όλων όσων πιστεύουν σ’ έναν καλύτερο κόσμο.

Κάτω από τον τίτλο με τον τίτλο, «MayDays 2008» συναντήθηκαν", πολιτικά κόμματα και οργανώσεις, οικολογικές ομάδες, συλλογικότητες και πολιτιστικοί χώροι από όλη την Κρήτη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα. Ανάμεσά τους ξεχωρίσαμε την Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου, τη δημοτική κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου «Ανθρώπινη πόλη», την ομάδα αντιψυχιατρικής Ρεθύμνου, τα περιοδικά «Γαλέρα» και «Resistencias», το Σύλλογο αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό «Ιντιφάντα», το συνεταιρισμό για το εναλλακτικό και αλληλέγγυο εμπόριο «Σπόρος». Από οργανώσεις παρούσες ήταν η ΑΡΑΝ και το ΝΑΡ, ενώ υπήρχαν ακόμα περίπτερα της «Ένωσης Εργαζομένων» και των εκδόσεων «Α/συνέχεια» με τις δύο τελευταίες εκδόσεις για τον Μαη του ’68 αλλά και παλιότερα βιβλία.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ έγινε αισθητή πέρα των όσων το επισκέφτηκαν και συνολικά στην πόλη του Ηρακλείου, όπου όπως και στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας λείπουν τέτοια γεγονότα πολιτικής και κοινωνικής συνεύρεσης, όπως λείπουν και χώροι συζήτησης και προβληματισμού κόντρα στην εμπορευματοποιημένη ψυχαγωγία.

Ιδιαίτερα επιτυχημένες και με μεγάλη συμμετοχή νεολαίας ήταν οι συναυλίες που έγιναν, ενώ αρκετός κόσμος παρακολούθησε και τις δύο κεντρικές εκδηλώσεις με θέματα: «Μάης '68: Συμπεράσματα για τη σύγχρονη αριστερά» και «Μάης '68: Οπλισμένες κάμερες – επίδραση στον κινηματογράφο» με προσκεκλημένους τους: Ν. Σερντεδάκη (κοινωνικές επιστήμες, Πανεπιστήμιο Κρήτης), Γ. Τσίπρα (ΚΟΕ), Γιώτα Μήνη (κριτικό κιν/φου, Πανεπιστήμιο Κρήτης) και Νέστορα Πουλάκο (περιοδικό «Γαλέρα»).

Δεν υπάρχουν σχόλια: