Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Να φύγει η κυβέρνηση της βίας και της τρομοκρατίας!

Μέσα σε λίγες μόνο μέρες η κυβέρνηση έχει δώσει ένα κατ’ εξακολούθηση ρεσιτάλ βίας και τρομοκρατίας ενάντια σε όποιον αντιστέκεται, ενάντια σε όποιον αγωνίζεται.

Στη Λευκίμμη Κερκύρας η αστυνομική βία και αυταρχικότητα άφησε πίσω της, πέρα από τους δεκάδες συλληφθέντες, μέχρι και μια νεκρή! 43χρονη μητέρα δύο παιδιών έχασε τη ζωή της, ύστερα από βαρύ τραυματισμό, κατά τη διάρκεια της βιαίας επίθεσης των ΜΑΤ ενάντια στους κατοίκους που διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση των ΧΥΤΑ στην περιοχή τους. Το δικαίωμα σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, η απαίτηση να μην αναπνέουμε σκουπίδια εμείς και τα παιδιά μας, αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση με τον γνώριμο, πλέον, τρόπο της. Την καταστολή. Μόνο που αυτή τη φορά η καταστολή οδήγησε ακόμα και σε δολοφονία!

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, η κυβέρνηση απάντησε με την επέμβαση των ΜΑΤ στην κραυγή αγωνίας των κατοίκων του Αγ. Δημητρίου Κοζάνης. Τα μέλη του «Συλλόγου για την καταπολέμηση της Ανεργίας και την Ανάπτυξη της περιοχής Αγίου Δημητρίου-Ρυακίου» πραγματοποιούσαν κατάληψη στον ΑΗΣ Αγ.Δημητρίου με τη συμμετοχή και τη στήριξη των μαθητών και των εκπαιδευτικών των γύρω σχολείων. Εδώ και 20 μέρες είχαν καταλάβει το εργοστάσιο για να ακουστεί ένα φτάνει πια απέναντι στην χρόνια κυβερνητική κοροϊδία. Τα οξυμένα περιβαλλοντολογικά προβλήματα και τα προβλήματα της ανεργίας στην περιοχή, εδώ και χρόνια αντιμετωπίζονται με αδιαφορία από την κυβέρνηση. Όμως αυτή την φορά η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αδιαφόρησε αλλά προχώρησε στην ωμή καταστολή ενάντια στους κατοίκους πραγματοποιώντας ακόμα και συλλήψεις, θέτοντας έτσι εαυτόν αντιμέτωπο με όλη την κοινωνία της Κοζάνης που βρίσκεται σε αναβρασμό.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι παρά η συνέχεια της ανοιχτής προβοκάτσιας που οργανώνει ο αρχι-προβοκάτορας Καραμανλής ενάντια στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο και στο φοιτητικό κίνημα που αγωνίζεται και αντιστέκεται. Είτε με τη βοήθεια της νύχτας και των μπράβων της ΟΝΝΕΔ είτε με κάποιους «πρόθυμους» πρυτάνεις που απειλούν τους αγωνιζόμενους φοιτητές και κλείνουν τα πανεπιστήμια (lock out), είτε προσπαθώντας να συσχετίσει με το φοιτητικό κίνημα άσχετα γεγονότα (πχ τραυματισμός πρύτανη Θεσσαλονίκης). Τα πάντα επιστρατεύονται για να απομονωθούν όσοι αγωνίζονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας και τις νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις.

Η κυβέρνηση αυτή δεν ανέχεται το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία!

Η κυβέρνηση αυτή δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα στην υγεία και σε ένα καθαρό περιβάλλον για ‘μας και τα παιδιά μας!

Η κυβέρνηση αυτή θέλει να τσακίσει όποιον αγωνίζεται για το δικαίωμα στην δωρεάν παιδεία!

Η κυβέρνηση αυτή εκφράζει την κοινωνική μειοψηφία των τραπεζιτών και των καρτέλ!

Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει άλλο τρόπο να επιβάλλει την πολιτική της ενάντια στο λαό και τη νεολαία παρά μόνο τα ΜΑΤ, τους μπράβους, την καταστολή και τη βία!

Η κυβέρνηση αυτή είναι επικίνδυνη και πρέπει να φύγει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: