Σάββατο 17 Μαΐου 2008

Στα δικαστήρια για δύο... πανό!

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ από την Ελευθεροτυπία

Σάλο και ερωτηματικά προκάλεσε στους πολίτες, αλλά και στον πολιτικό κόσμο της Ηλείας, η προκλητική αστυνομική και στη συνέχεια δικαστική δίωξη των συνδικαλιστών εργαζομένων του νοσοκομείου της Κρέστενας, επειδή τόλμησαν πριν από μερικούς μήνες να αναρτήσουν δύο πανό στην περίφραξη του κτιρίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους και των διαμαρτυριών τους για τη μεθοδευμένη από την κυβέρνηση υποβάθμιση του νοσοκομείου.

Τη μηνυτήρια αναφορά (βρίσκεται στη διάθεση της «Ε»), που παραπέμπει σε άλλες εποχές, υπέβαλε ο αστυνομικός Γεώργιος Σάμπαλος, που υπηρετεί στο Α.Τ. της Κρέστενας, στις 16.11.2007 και συνυπογράφουν οι αστυνομικοί Χρυσανθακόπουλος Ιωάννης ως ανακριτικός υπάλληλος και Καραχάλιος Θωμάς ως Β' ανακριτικός υπάλληλος.

Για τα πανό των εργαζομένων σημειώνει το αστυνομικό όργανο: «Το μεν πρώτο είναι διαστάσεων 1x2 μ. περίπου και επ' αυτού αναγράφεται "Αναβάθμιση τώρα του Νοσοκομείου Κρεστένων - Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κρεστένων" και έχει τοποθετηθεί στην πίσω πλευρά του νοσοκομείου με δυο μαύρες σημαίες στις άκρες του, το άλλο πανό είναι διαστάσεων 1x2 μ. περίπου και επ' αυτού αναγράφεται "Το Νοσοκομείο κλείνει, η υγεία πεθαίνει" - Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κρέστενας και έχει τοποθετηθεί παραπλεύρως...».

Το παράδοξο είναι ότι για την απίστευτη αστυνομική ενέργεια υπήρξε η Β08/87α από 7.2.2008 παραγγελία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας για την κλήση σε ανωμοτί εξέταση των συνδικαλιστών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: