Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

60 Χρόνια Ισραήλ - 60 Χρόνια κρατικής τρομοκρατίας, εθνοκάθαρσης και ρατσισμού

Συμπληρώνονται φέτος το Μάιο 60 χρόνια από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ. Η επέτειος «γιορτάζεται» με μια σειρά από εκδηλώσεις τόσο στο ίδιο το Ισραήλ όσο και στο εξωτερικό. Αυτός ο κύκλος εκδηλώσεων συνιστά μέγιστη πρόκληση τόσο για τον Παλαιστινιακό λαό όσο και κα για κάθε προοδευτικό άνθρωπο. Το Ισραήλ και οι σύμμαχοι του γιορτάζουν:

Την παλαιστινιακή Καταστροφή (Νάκμπα), δηλαδή την απώλεια του 78% της ιστορικής Παλαιστίνης από το λαό που ζούσε εκεί.

Την προσχεδιασμένη και με κυνισμό εκτελεσμένη επιχείρηση εθνοκάθαρσης που είχε σαν αποτέλεσμα την προσφυγοποίηση περισσότερων από 750.000 Παλαιστινίων.

Τις μαζικές δολοφονίες αμάχων από τη Χαγκάνα και τις σιωνιστικές συμμορίες στο Ντεϊρ Γιασίν, τη Λύδδα, την Ταντούρα και σε δεκάδες άλλα σημεία.

Την ισοπέδωση εκατοντάδων Παλαιστινιακών χωριών.

Τον κρατική επιχείρηση σβησίματος κάθε ίχνους παλαιστινιακής μνήμης από την Παλαιστίνη.

Το εξηντάχρονο απαρτχάιντ (ανάλογο με αυτό της Νότιας Αφρικής) που εξακολουθούν να υφίστανται οι Παλαιστίνιοι πολίτες του Ισραήλ.

Τη διαρκή επιθετικότητα και την αναγωγή της κρατικής τρομοκρατίας σε καθημερινή πρακτική με αποκορύφωμα τους πολέμους το ‘56, ‘67, ‘82 καθώς και την κτηνώδη καταστολή της Ιντιφάντα.

Το βάρβαρο αποκλεισμό της Γάζας και τον κατακερματισμό της Δυτικής Όχθης σε απομονωμένα μπαντουστάν υπό την πολιορκία του ισραηλινού στρατού.

Το να γιορτάζει κανείς τα 60 χρόνια του Ισραήλ σημαίνει να γιορτάζει 60 χρόνια κρατικής τρομοκρατίας, εθνοκάθαρσης και ρατσισμού. Γι’ αυτό ο Σύλλογος Ιντιφάντα προσυπογράφει την έκκληση εκατοντάδων Παλαιστινιακών κοινωνικών οργανώσεων:

Μποϊκοτάζ στους γιορτασμούς για τα 60 χρόνια του Ισραήλ.

Καμιά συλλογική ή ατομική συμμετοχή στη γιορτή της βαρβαρότητας!

Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό "Ιντιφάντα" Αθήνα 17/4/08

1 σχόλιο:

gortynios είπε...

ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΡΑΚΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ:

http://gortynios.blogspot.com/2008/04/blog-post_17.html

http://gortynios.blogspot.com/2008/04/blog-post_5829.html