Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2007

Όλοι στους δρόμους

Η απεργία της Τετάρτης 12 Δεκέμβρη είναι η αρχή και όχι η κορύφωση. Αυτό θα είναι το στοίχημα των χιλιάδων εργαζόμενων που θα απεργήσουν και θα διαδηλώσουν. Αν δηλαδή ο αγώνας συνεχιστεί μέχρι να έχει αποτέλεσμα.

Απέναντι σε μια σκληρή -και αποφασισμένη να επιβάλει πάση θυσία τις αντεργατικές της πολιτικές- κυβέρνηση, και με μια αξιωματική αντιπολίτευση εξαφανισμένη σήμερα και ένοχη για το χθες και τις αντίστοιχες δικές της πολιτικές, η λύση είναι ο μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας των εργαζόμενων και ειδικά των νέων. Αυτών που διαρκώς συμπιέζονται, απορρίπτονται, περιθωριοποιούνται.

Η νέα αντιδημοκρατική εκτροπή με τη χρήση καμερών στην διαδήλωση της Τετάρτης δείχνει δύο πράγματα για την κυβέρνηση Καραμανλή: Πρώτον τον φόβο της μπροστά σε μια τεράστια διαδήλωση καταδίκης της πολιτικής της και άρα την προσπάθεια αποθάρρυνσης του εργαζόμενου κόσμου. Δεύτερον, την αποθράσυνση της πιο προκλητικής κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος, που δεν διστάζει σε τίποτα, που τσαλαπατά τη δημοκρατία και τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα.

Η απεργία της Τετάρτης είναι η στιγμή που το μήνυμα «όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε», πρέπει να φτάσει στους αποδέκτες: τον εργαζόμενο λαό που μπορεί να καταλάβει τη δύναμή του, και τους εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού που θα καταλάβουν ότι δεν μπορούν άλλο και να κλέβουν και να κοροϊδεύουν.

Όλοι στους δρόμους!
Συνεχίζουμε!

1 σχόλιο:

o βασιλιάς του δάσους είπε...

teliosan oi epoxes tis koroidias...

sinexiste kai iparxoun kai aloi poli pou den milane mino fonazontas ma girizoun ton kosmo anapoda aderfia..


''otan enas polema gia mia tdea tote ''polema'',
otan enothoun oloi omos gia mia tote genate i eirini''

http://apokalipisenelladi.blogspot.com/