Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007

Βία και τρομοκρατία στο Βόλο

Την Παρασκευή 18/10 φοιτητές και πολίτες του Βόλου παρευρέθηκαν έξω από το κτίριο Σπίρερ, όπου πραγματοποιούταν εκδήλωση υποδοχής πρωτοετών, την οποία είχαν καλέσει ο πρύτανης και ο δήμαρχος. Ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθεί με φυλλάδια και συνθήματα για την παραχώρηση πανεπιστημιακού χώρου στον Δήμο με σκοπό την εμπορική του εκμετάλλευση.

Η απάντηση που δόθηκε λίγο αργότερα από την αστυνομία, αποτέλεσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους μας, ότι <<είναι άδικο να αγωνίζεσαι>>. Με απόλυτη χυδαιότητα, τα όργανα της <<τάξης>> (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ασφάλεια) εξύβρισαν και ξυλοφόρτωσαν το πλήθος, με αποτέλεσμα 3 συμφοιτητές μας να μεταφερθούν εσπευσμένα στο νοσοκομείο, ενώ είχαμε και μία προσαγωγή.

Το περιστατικό αυτό είναι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του Βόλου και δείχνει ότι πρόθεση της κυβέρνησης και όσων τάζονται στο πλευρό της, είναι να αποτρέψει τα οποιαδήποτε κινήματα, τις οποιεσδήποτε φωνές διαμαρτυρίας, και είναι διατεθειμένοι (κυβέρνηση, πρυτάνεις, δήμαρχοι) να χρησιμοποιήσουν όλα τους τα μέσα για να το πετύχουν.

Εμείς οφείλουμε να σταθούμε απέναντι στα σχέδια όλων αυτών που θέλουν να οικειοποιηθούν τις εκτάσεις του πανεπιστημίου (κυβέρνηση, δήμος, οικοπεδοφάγοι) με σκοπό να φτιάξουν εμπορικά κέντρα και πάρκινγκ, και να προασπίσουμε τον χώρο μας.

Είναι μείζων ζήτημα για την πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και για όλη την κοινωνία, να βγει στους δρόμους και να βροντοφωνάξει απέναντι σε αυτούς που την φιμώνουν, και της αφαιρούν το δικαίωμα ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΗΚΟΥΝ. Όσο η κατάσταση εκτροχιάζεται από μέρους τους, οφείλουμε να είμαστε πιο δυνατοί και πιο ενεργοί.

Θα αντέξουμε ένα λεπτό παραπάνω από αυτούς

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 22-10 ΣΤΙΣ 14:30 ΣΤΟ ΘΟΛΟ
Άλλες ανακοινώσεις: Ξεκίνημα, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα,

Δεν υπάρχουν σχόλια: