Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2007

Για το ασφαλιστικό

Δελτίο τύπου της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας

Πριν καν γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις, η κυβέρνηση φανέρωσε τις προγραμματικές της δεσμεύσεις. Το πόρισμα Αναλυτή που κρυβόταν πριν τις εκλογές, προετοιμάζει για αύξηση ορίων ηλικίας και μείωση συντάξεων. Η κατεδάφιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων είναι ολοκληρωτική, κυρίως για τους νέους εργαζόμενους.

Η εισφοροδιαφυγή, η επί δεκαετίες κλοπή, τα ταμεία – σουρωτήρι των αποθεματικών, ο τζόγος στο χρηματιστήριο και τα παράγωγα προϊόντα, η -με κρατική βούλα- υφαρπαγή των χρημάτων των ασφαλισμένων, η απαλλαγή των εργοδοτών από τις υποχρεώσεις τους, δεν αποτελούν πρόβλημα για την επιτροπή των δήθεν σοφών.

Πρόβλημα είναι οι κλάδοι που εντάσσονται στα βαρέα και ανθυγιεινά. Πρόβλημα είναι οι πρώρες συντάξεις των γυναικών με ανήλικα παιδιά. Πρόβλημα είναι η συνταξιοδότηση στα 65…

Το μαστίγιο της κατεδάφισης του ασφαλιστικού, θα συνοδευτεί από το καρότο του «κοινωνικού διαλόγου». Διάλογος για προκαθορισμένες πολιτικές που θα παράσχει φύλο συκής σε προκαθορισμένα από την ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο μέτρα, δεν είναι διάλογος.

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αποδεχτούν το ρόλο προβάτων που διαπραγματεύονται και συζητάνε για καλύτερες συνθήκες σφαγής. Ο λαϊκός ξεσηκωμός μπορεί να βάλει φραγμό στο αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης Καραμανλή

Δεν υπάρχουν σχόλια: