Δευτέρα 4 Ιουνίου 2007

Ελληνικό: "Αφού δεν μας ακούνε θα πάμε πιο κοντά"

Για 18η μέρα συνεχίζει την απεργία πείνας ο δήμαρχος Ελληνικού Χρίστος Κορτζίδης.
Μετά την πετυχημένη κινητοποίηση της προηγούμενης βδομάδας κατά τη διάρκεια της οποίας χιλιάδες δημότες -και όχι μόνο- του Ελληνικού, έριξαν τα κάγκελα μπροστά από τα παράνομα νυχτερινά κέντρα και άλλες επιχειρήσεις, οι κάτοικοι του Ελληνικού κλιμακώνουν με συγκέντρωση αύριο στο Σύνταγμα:

Από τη σελίδα του Δήμου Ελληνικού

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας για ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ!

Ζητάμε:
Να λυθούν οι συμβάσεις του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά με τις επιχειρήσεις που καταλαμβάνουν παράνομα σημαντικά τμήματα της παραλίας μας, μεταξύ των οποίων και η οργανωμένη πλαζ και οι χώροι αυτοί να αποδοθούν στο δήμο.
Η μαρίνα που φιλοξένησε τους ιστιοπλοϊκούς αγώνες της ολυμπιάδας του 2004 με τις εγκαταστάσεις της, να παραμείνει δημόσια και ναυταθλητική, να μην χτιστεί τίποτα επιπλέον από την ήδη υπάρχουσα δόμηση, το υπόλοιπο τμήμα του Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας μετά τη μαρίνα να αποδοθεί στο δήμο και να καθαιρεθεί η περίφραξή του.
Ο υφυπουργός αθλητισμού που είναι υπεύθυνος για τις παράνομες συμβάσεις του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά με τους επιχειρηματίες, υπεκφεύγει με αόριστες τοποθετήσεις.
Ο υπουργός πολιτισμού που είναι αρμόδιος για το Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας δεν έχει πει τίποτα.
Αν η κυβέρνηση περιμένει να δει πόσο μπορούμε να αντέξουμε, τους απαντάμε ότι μας έχουν υποτιμήσει. Συνεχίζουμε!
Την Τρίτη 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
τα δίκαια αιτήματά μας τα εκθέτουμε και στον πρωθυπουργό, στον οποίο ήδη απευθυνθήκαμε με επιστολή μας.
Εκείνη την ημέρα, η ΤΕΔΚΝΑ κήρυξε δίωρο κλείσιμο των δήμων σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα μας και οργανώνει εκδήλωση για το περιβάλλον στο Σύνταγμα.
Ο δήμος Ελληνικού θα κλείσει όλη την ημέρα και θα κατέβει οργανωμένα στο Σύνταγμα ξεκινώντας από τους Στύλους Ολυμπίου Διός στις 18:30.
Σας καλούμε να πάρετε μαζικά μέρος!


Δεν υπάρχουν σχόλια: