Τετάρτη 9 Μαΐου 2007

Επιχείρηση Καταστολής στη Γερμανία ενόψει της φιέστας των G8

Από τις 2 ως τις 8 του Ιούνη στο Ρόστοκ της Γερμανίας θα γίνει η φιέστα των G8 (γνωστών και μη εξαιρετέων).

Τις ίδιες μέρες το Ρόστοκ -όπως τα προηγούμενα χρόνια η Πράγα, η Γένοβα, η Νϊκαια, η Θεσσαλονίκη και τόσες άλλες πόλεις- θα μετατραπεί σε κέντρο αντίστασης και ελπίδας από το αντιπαγκοσμιοποιητικό κίνημα, από τους χιλιάδες αγωνιστές που αντιστέκονται στον πόλεμο, το νεοφιλελευθερισμό και τη φτώχια, το ρατσισμό, την καταστροφή του περιβάλλοντος από τα συμφέροντα των ισχυρών, το σεξισμό, την καταστολή και κάθε μορφή καταπίεσης. (Δείτε και το πρόγραμμα των δράσεων που προγραμματίζονται)

Επειδή ως γνωστών "έχουν γνώση οι φύλακες" (ανθρωποφύλακες, φύλακες του συστήματος, πραίτωρες και σχετικοί) η Γερμανική κυβέρνηση "λαμβάνει τα μέτρα της". Σήμερα το πρωί περίπου 900 γερμανοί αστυνομικοί μαζί με εισαγγελείς σε μια τεράστια επιχείρηση τρομοκράτησης και προληπτικής καταστολής, έκαναν επιδρομή σε περίπου 40 σημεία (κοινωνικά κέντρα, καταλήψεις σπιτιών, χώρους που προετοιμάζονταν να φιλιξενήσουν διαδηλωτές κλπ) σε διάφορες πόλεις της Βόρειας Γερμανίας. Οι έρευνες και οι επιθέσεις εστιάζονται κυρίως σε κτίρια και υποδομές οργανώσεων της γερμανικής άκρας αριστεράς, που ασχολούνται με την προετοιμασία των δράσεων ενάντια στη συνάντηση των G8 και καλύπτονται από το άρθρο 129 για "σχηματισμό τρομοκρατικής οργάνωσης" (!) Περισσότερα στο indy.gr και το indymedia.gr.

Περισσότερα για το τί θα γίνει στο Ρόστοκ στην αυριανή (10/5) εκδήλωση του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ στις 19:00 στο Λόφο του Στρέφη (Αθήνα). Θα μιλήσουν οι Μάρτιν Γλάσναπ και Πέντραμ Σαχιάρ, μέλη της οργανωτικής επιτροπής των κινητοποιήσεων ενάντια στην σύνοδο των G-8 και θα ακολουθήσει συναυλία με τους Ladyburst, Monotone, Pink Tank Project.

Η αφίσα δεν ξέρω τι λέει αλλά τη βρήκα εδώ και μου άρεσε πολύ

2 σχόλια:

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

θα ήθελα την άποψη και τη θέση σου για αυτό

http://xptiseis.blogspot.com/2007/05/blog-post_10.html

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ είπε...

Προς Σπύρο Σεραφείμ: Είχα δει απο χθες το θέμα και το κράτησα να το διαβάσω σήμερα γιατί δεν είχα χρόνο. Το βράδυ που θα γυρίσω σπίτι, θα το διαβάσω και ευχαρίστως θα τα πούμε μετά.