Τρίτη 8 Μαΐου 2007

Φοιτητικές εκλογές και παρατράγουδα των ΕΑΑΚ

Η «Αριστερή Ενότητα» δεν φιμώνεται

Τόσο στη Φιλοσοφική της Αθήνας όσο και στο Παμεπιστήμιο Ρεθύμνου έγιναν χθες και σήμερα –τελευταία μέρα πριν τις φοιτητικές εκλογές- απαράδεκτες επιθέσεις και μεθοδεύσεις εναντίον της "Αριστερής Ενότητας" από το σύνολο σχεδόν των άλλων παρατάξεων. Οι μεθοδεύσεις στις οποίες πρωταγωνίστησαν τα ΕΑΑΚ στόχο είχαν να εμποδιστεί η αναγραφούν στο ψηφοδέλτιο της «Αριστερής Ενότητας» τα σχήματα που την συναποτελούν (Δίκτυο, Αριστερά Σχήματα, Φοιτητές/τριες ενάντια στο σύστημα και ανεξάρτητα σχήματα).

Όπως καταγγέλλει η «Αριστερή Ενότητα» της Φιλοσοφικής: «(Αυτή η στάση) ...είναι θλιβερή ... και δείχνει την παραφροσύνη και την πολιτική εμπάθεια και φόβο «αριστερών» και δεξιών απέναντι στη μοναδική αριστερά που τολμά να αλλάζει, να ενώνεται, να τολμά και να δοκιμάζει».

Και τα παιδιά της «Αριστερής Ενότητας» από το Ρέθυμνο εντοπίζουν το πρόβλημα: «...για εμάς το πρόβλημα είναι να αντιμετωπίσουμε επιτέλους το μικρομαγαζακισμό της Αριστεράς και να ορίσουμε ξεκάθαρα τον αντίπαλο, διαφορετικά δεν θα γίνουμε ποτέ ούτε χρήσιμοι για το φοιτητικό κίνημα ούτε επικίνδυνοι για τους εκφραστές του δικομματισμού και του νέο-φιλελευθερισμού. Αγωνία μας είναι να ηττηθεί η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ και όχι να χάσει η υπόλοιπη Αριστερά. Θα γίνουν αυτές οι εκλογές πολιτικές;»

Περισσότερα στο indy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: