Δευτέρα 21 Μαΐου 2007

Γιάννενα: Διαδήλωση καταγγελίας της επίθεσης σε Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 13/5/07, ο Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος στα Γιάννενα δέχτηκε επίθεση. Οι «άγνωστοι» αποπειράθηκαν να βάλουν φωτιά στο χώρο, ο οποίος στεγάζεται σε τριώροφη κατοικημένη πολυκατοικία.

Το παραπάνω γεγονός δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό και εντάσσεται σε μια αυξημένη κινητικότητα ακροδεξιών ομάδων που εκφράζεται με συγκεκριμένα γεγονότα και στην τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων, όπως οι βανδαλισμοί στο εβραϊκό νεκροταφείο, η οργάνωση φασιστικής πορείας, τα εθνικιστικά συνθήματα σε τοίχους και η πρόσφατη επίθεση σε γραφεία αριστερής πολιτικής οργάνωσης. Ταυτόχρονα η κρατική καταστολή που κλιμακώνεται σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, όπως αυτή εκδηλώθηκε στα Γιάννενα στο Ξενία, με τους τραμπουκισμούς και τις συλλήψεις, σε συνδυασμό με τη συστηματική παρουσία και την επίθεση των ΜΑΤ στις φοιτητικές κινητοποιήσεις, καθώς και στην αντιφασιστική διαδήλωση, δημιούργησε έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους που αντιστέκονται και συμμετέχουν στους κοινωνικούς αγώνες.

Καταδικάζουμε τη συγκεκριμένη προσπάθεια τρομοκράτησης αλλά και οποιαδήποτε ενέργεια που στρέφεται ή έχει στραφεί κατά το παρελθόν ενάντια σε άλλους πολιτικούς -κοινωνικούς χώρους ή σε μεμονωμένα άτομα (μετανάστες-αγωνιστές).

Για τους παραπάνω λόγους εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, καταδικάζουμε την ενέργεια και στηρίζουμε τη διαδήλωση που καλείται την Τρίτη 22/5/07 και ώρα 18:00, στη Νομαρχία.

  • Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές.
  • Κάτω τα χέρια από τους Πολιτικούς και Κοινωνικούς χώρους.
  • Καμία τρομοκράτηση-ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων.

Το ζήτημα της τρομοκρατίας και της ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων να γίνει ζήτημα όλων των εργαζομένων και της νεολαίας.

Α.Κ.Ο.Α. , Δ.Α.Ρ.Α.Σ. , Κ.Ο.Ε., Κοινωνικό Φόρουμ Ιωαννίνων, Ν.Α.Ρ. , ν.Κ.Α. , Νεολαία Συνασπισμού, Ο.Κ.Δ.Ε, Ο.Κ.Δ.Ε.-Σπάρτακος, Πρωτοβουλία Γένοβα, Σ.Ε.Κ. , Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια: