Δευτέρα, 21 Μαΐου 2007

Ισραηλινοί έποικοι ξυλοκοπούν μέλος του Συλλόγου Ιντιφάντα και γερμανίδα ακτιβίστρια

Ανακοίνωση του Συλλόγου Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό "Ιντιφάντα"

Το Σάββατο 19 Μάη στη Χεβρώνα ισραηλινοί έποικοι ξυλοκόπησαν μέλος του Συλλόγου Ιντιφάντα καθώς και γερμανίδα συντρόφισσα που συμμετέχουν σε αποστολή αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό. Το Σάββατο είχαν βρεθεί στην παλαιστινιακή πόλη Χεβρώνα όπου μια χούφτα έποικοι τρομοκρατούν με τη συνδρομή αστυνομίας και στρατού χιλιάδες Παλαιστινίους.

Οι δυο ακτιβιστές δέχτηκαν βάναυση επίθεση από ομάδα εποίκων 15-17 ετών. Ο λόγος; Κινηματογραφούσαν τους εποίκους την ώρα που παρενοχλούσαν ομάδα παλαιστινίων μαθητών. Ο ξυλοδαρμός ήταν τόσο βαρύς ώστε να χρειαστεί να διακομιστεί το μέλος της Ιντιφάντα στο νοσοκομείο.

Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Ιντιφάντα καταγγέλλει αυτό το περιστατικό βίας και τρομοκρατίας που δεν είναι παρά μια ψηφίδα στην καθημερινή κόλαση που ζουν οι Παλαιστίνιοι. Από τους βομβαρδισμούς της Γάζας και τη συστηματική εξώθηση τους στον εμφύλιο, μέχρι τα τσεκ πόιντ και τις καθημερινές ταπεινώσεις, όσα συμβαίνουν στην Παλαιστίνη είναι ντροπή για την ανθρωπότητα.

Ο Σύλλογος Ιντιφάντα καλεί σε διαρκή κινητοποίηση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του παλαιστινιακού λαού και σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις που ετοιμάζει για τα 40μ χρόνια από την κατάληψη της Γάζας και της Δυτικής Όχθης

Περάστε μια βόλτα κι από εδώ για τα τελευταία νέα στην Παλαιστίνη. Θα βρείτε και περισσότερα για την επίθεση στο μέλος της Ιντιφάντα και τη γερμανίδα ακτιβίστρια

Δεν υπάρχουν σχόλια: