Σάββατο 12 Μαΐου 2007

Συνάντηση των κινημάτων Πόλης στην Αττική


Την Κυριακή 13 Μάη στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42) θα γίνει ολοήμερη συνάντηση των κινημάτω Πόλης της Αττικής.

Κάτω από το γενικό τίτλο "Η αλληλεγγύη είναι η δύναμή μας" θα συναντηθούν κινήσεις πολιτών, επιτροπές, σύλλογοι, ομάδες, έντυπα, δημοτικές κινήσεις, ενεργοί πολίτες και συλλογικότητες που ευαισθητοποιούνται σε θέματα ποιότητας ζωής, ελεύθερων χώρων, πρασίνου.
Θεωρόντας πως η γνωστή υπόθεση της επίθεσης ενάντια σε κατοίκους που δεντροφύτευαν στο Πεδίο του Άρεως δεν είναι μεμονωμένο γεγονός αλλά συνολική τακτική πια των αρχών ενάντια στα διεκδικητικά κινήματα πόλης,
οι διοργανωτές θεωρούν απαραίτητη και πολύ δημιουργική τη συνάντηση των πολλών συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ελεύθερων χώρων, του πρασίνου, των δικαιωμάτων κλπ.
Με σκοπό να γίνει ανταλλαγή γνωμών και κριτικής, αλλά και να συζητηθεί η ανάγκη αλληλοβοήθειας που θα χρειαστούν όλες αυτές οι κινήσεις σε μελλοντικές τους δράσεις η συνάντηση θα διαρκέσει όλη την ημέρα από τις 10 το πρωί ως το βράδυ.
Πρόγραμμα: 10π.μ.-1μ.μ. Σεμινάρια, συναντήσεις, έκθεση υλικού ομάδων
6μ.μ. Ανοιχτή συνέλευση όλων των κινήσεων
9.30μ.μ. Πάρτυ

Εκτός των άλλων προγραμματίζονται και δημόσιες συζητήσεις όπως:
12.00 – 13.00: Για τον Υμηττό. Τη συζήτηση συνδιοργανώνουν φορείς που συμμετέχουν στη "Διαδημοτική Συντονιστική Επιτροπή για τη διάσωση του Υμηττού".
13.00 – 13.30: "Η ΠΥΡΚΑΛ να γίνει πάρκο". Πρόκειται για ζήτημα που αφορά σχεδόν όλους τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου.
Διοργάνωση: "Πολίτες σε Κίνηση" Δήμου Υμηττού.
11.30 – 13.30: Τα Μητροπολιτικά Πάρκα & οι Μετα-Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις. Συνδιοργάνωση των Επιτροπών από: Ελαιώνα, Ελληνικό, Ίλιον, Πειραιά, Γαλάτσι.
11.00 – 12.00: Γκαζοχώρι. Ο μετασχηματισμός του εδάφους.
Συζήτηση και προβολή video.
Διοργάνωση: Δίκτυο Νομαδικής Αρχιτεκτονικής.

Η ατζέντα των συζητήσεων είναι ανοιχτή και περιλαμβάνει σίγουρα τη συζήτηση για τη διοργάνωση μιας κοινής εκδήλωσης και άλλων δράσεων με αφορμή την "Ημέρα Περιβάλλοντος" (5/6) και την οικοδόμηση μια πιο μόνιμης επαφής μεταξύ των κινημάτων ολόκληρης της Αττικής.
Πηγή και περισσότερες πληροφορίες indy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: