Τρίτη 8 Μαΐου 2007

Δικάζεται γιατί "Υποκίνησε ομάδα ατόμων σε βιαιοπραγίες"

Στις 9 Μάη δικάζεται στα Χανιά ο Γιώργος Νταγκουνάκης μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, γραμματέας της Νομαρχιακής επιτροπής Χανίων και υποψήφιος Νομάρχης γιατί σύμφωνα με το «κατηγορητήριο»πριν τρία χρόνια «υποκίνησε ομάδα ατόμων σε συμμετοχή δημόσιας συνάθροισης πλήθους που με ενωμένες δυνάμεις διέπραξε βιαιοπραγίες εναντίον προσώπων και πραγμάτων".

Το κατηγορητήριο αναφέρεται σε συγκέντρωση της Επιτροπής Ειρήνης στις 7 Φλεβάρη του 2004 ενάντια στην παρουσία στα Χανιά του αεροπλανοφόρου «Τζ. Ουάσινγκτον». Η συγκέντρωση είχε γίνει σε μια πλατεία την οποία οι μισθοφόροι του ΝΑΤΟ (μετά από συνεννόηση με το Δήμο) είχαν επισκεφτεί προκειμένου να την καθαρίσουν, προσφέροντας «κοινωνικό έργο», σε μια ακόμα προσπάθεια να νομιμοποιηθεί στις συνειδήσεις των Χανιωτών η παρουσία στα Χανιά της βάσης της Σούδας. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης οι Αμερικάνοί έφυγαν τρομαγμένοι, ενώ τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης πραγματοποίησαν στη συνέχεια πορεία προς το κέντρο της πόλης. Αυτές ήταν οι φοβερές «βιαιοπραγίες» που αναφέρει το κατηγορητήριο

Χρόνια τώρα οι Χανιώτες αλλά και συνολικά ο Ελληνικός λαός αγωνίζονται για την απομάκρυνση των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων, που σκορπούν το θάνατο στους λαούς της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα απειλούν την υγεία και την ποιότητα ζωής των Χανιωτών. Η παραπομπή σε δίκη του Γιώργου Νταγκουνάκη είναι μια ακόμα προσπάθεια τρομοκράτησης αυτού του κινήματος, μια προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής και αντιιμπεριαλιστικής δράσης. Γι’ και αφορά όλους όσους παλεύουν για την απομάκρυνση της βάσης απ’ όποιο μετερίζι κι αν το κάνουν (Τί καλά που θα ήταν να παλεύαμε και όλοι μαζί – αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα).

Οι ελάχιστες -μετρημένες στα δάχτυλα- φωνές που ψελλίζουν πως και οι Ράμπο είναι τουρίστες και τα αμερικάνικα αεροπλανοφόρα πηγή εισοδήματος είναι κατάπτυστες στη συνείδηση της πλειοψηφίας των Χανιωτών. Δεν πωλούνται όλα πια σ’ αυτόν τον τόπο. Δεν αγοράζεται η αξιοπρέπεια μας και μάλιστα με τα βαμμένα με το αίμα του Ιρακινού, του Αφγανικού, του Γιουγκοσλαβικού λαού αμερικάνικα δολάρια.

Ο αγώνας ενάντια στην υποτέλεια, ο αγώνας για να φύγουν οι βάσεις του θανάτου είναι μακρόχρονος, επίμονος και ασταμάτητος. Δεν κρίνεται στις αίθουσες των δικαστηρίων. Κρίνεται και επιβραβεύεται μόνο στις συνειδήσεις της πλειοψηφίας των Χανιωτών. Κι αυτό δεν μπορεί να αλλάξει με δίκες, εκφοβιστικές μεθοδεύσεις και κατασταλτικές επιθέσεις.

ΥΓ: Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ δεκάδες μαζικοί φορείς, σύλλογοι, συνδικάτα, δημοτικά συμβούλια της επαρχίας και το Νομαρχιακό Συμβούλιο έχουν εκδώσει ψηφίσματα συμπαράστασης στο Γιώργο Νταγκουνάκη, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου όχι μόνο καταψήφισε ανάλογο ψήφισμα συμπαράστασης αλλά ακούγεται πως από μέλη της συμπολίτευσης ακούστηκαν απαράδεκτα σχόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: