Δευτέρα 7 Μαΐου 2007

Κατασκευή ενόχων ...

Δελτίο Τύπου από φοιτητικούς συλλόγους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σχετικά με τις συλλήψεις του Σαββάτου. Περισσότερα για την υπόθεση στο Indy.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 05/05 και ενώ στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ εξελισσόταν το πάρτι του φοιτητικού σταθμού 1431ΑΜ και το πάρτι της ΠΑ.Σ.Π. Πολυτεχνικής, στην Εθνικής Αμύνης γίνονταν επεισόδια από αγνώστους.

Δύο ώρες μετά τη λήξη των επεισοδίων ο κατηγορούμενος συμφοιτητής μας, δευτεροετής φοιτητής του τμήματος χημικών μηχανικών, απομακρύνθηκε από το χώρο του Πολυτεχνείου με σκοπό να επιστρέψει στο σπίτι του. Στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Εγνατίας (σε περιοχή άσχετη και εκ διαμέτρου αντίθετη από το χώρο των επεισοδίων) άνδρες της ασφάλειας ζήτησαν την ταυτότητα του. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στην ΓΑΔΘ μαζί με άλλα 15 άτομα. Σε σωματικό έλεγχο που διενεργήθηκε, όπως επίσης και σε έρευνα στο σπίτι του δε βρέθηκε κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο. Το γεγονός, λοιπόν, ότι βρισκόταν στο Πολυτεχνείο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας (το οποίο πιστοποιείται από δεκάδες μάρτυρες) ότι συνελήφθη μακριά από τα επεισόδια, καθώς επίσης και το γεγονός ότι δεν βρέθηκε κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο επάνω του, καταδεικνύουν τη σκευωρία της αστυνομίας.

Το συμβάν αυτό συνδέεται άμεσα με την προσπάθεια τρομοκράτησης κάθε αγώνα. Δύο μήνες μετά την άδικη σύλληψη 49 συμφοιτητών μας (μεταξύ των οποίων ήταν και ο εν λόγω κατηγορούμενος) και την πανηγυρική τους αθώωση, η αστυνομία προσπαθεί με ένα στημένο κατηγορητήριο να σώσει την τιμή της, αφού από κατηγορούσα αρχή βρέθηκε κατηγορούμενη.

Δε θα δεχτούμε καμιά σπίλωση του συμφοιτητή μας από τις τηλεδίκες που στήθηκαν τα τελευταία 24ωρα. Για τα γεγονότα της 8ης Μάρτη ο συμφοιτητής μας αθωώθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο και θεωρούμε απαράδεκτη την αμφισβήτηση της απόφασης αυτής στο βωμό της τηλεθέασης. Οι διώξεις που είχαν ασκηθεί εναντίον του δε μπορεί να χρησιμοποιούνται ως τεκμήριο ενοχής. Επιπρόσθετα θεωρούμε απαράδεκτη την προσπάθεια σύνδεσης του φοιτητικού κινήματος με πρακτικές από τις οποίες έχει αποστασιοποιηθεί.

Το φοιτητικό κίνημα δεν δυσφημείται, δεν καταστέλλεται
Ζητούμε την άμεση απελευθέρωση του αθώου συμφοιτητή μας

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια: