Δευτέρα 30 Απριλίου 2007

Κάλεσμα αντιρατσιστικών-μεταναστετικών οργανώσεων για την Πρωτομαγιά (Αθήνα)

Η Πρωτομαγιά είναι η μέρα που οι εργαζόμενοι διαδηλώνουμε ενωμένοι σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από φύλο, φυλή, θρησκεία ή εθνότητα, διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο.
Καλούμε κάθε μετανάστη-τρια να διαδηλώσει στις 11 το πρωί της 1η Μάη, στο Πεδίο του Άρεως, για τα δικαιώματά του μαζί με τους έλληνες εργαζόμενους και νέους.
Καλούμε τα συνδικάτα να εγγράψουν τους μετανάστες εργάτες με η χωρίς χαρτιά στη δύναμή τους. Ο διαχωρισμός μας σε εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ντόπιους και μετανάστες, άνδρες και γυναίκες, παλιούς και νέους εργαζόμενους που ο καθένας από μας θα θεωρεί τον άλλο ανταγωνιστή του, βολεύει μόνο όσους μας εκμεταλλεύονται. Παλεύουμε μαζί, για μια καλύτερη ζωή για όλους.

Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι ενωμένοι! Διεκδικούμε

*Ελληνική υπηκοότητα σ’ όλα τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν εδώ
*Άδεια παραμονής μακράς διάρκειας στους μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα πάνω από 5 χρόνια
*Αποσύνδεση της άδειας εργασίας από τα ένσημα. Τα ένσημα να τα πληρώνει ο εργοδότης και όχι ο μετανάστης
*Χαρτιά σε όσους δεν έχουν
*Άσυλο σε όλους τους πρόσφυγες. Όχι στη ντροπή μηδενικής παροχής ασύλου
*Ίσα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα

Φτάνει πια με τη φτώχεια, την ανεργία, τη «μαύρη» εργασία.

Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, Νεολαία ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη-YRE, Ένωση Αφρικανών Γυναικών, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Σύλλογος της Μαροκινής Κοινότητας στην Ελλάδα, Κέντρο "Αντιγόνη", Πρωτοβουλία Μεταναστών Μικροπωλητών, Καμπάνια «Όχι στο Ρατσισμό από την κούνια», KASAPI-Φιλιππίνες, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Κοινότητα Μπαγκλαντεσιανών στην Ελλάδα, Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα,Ένωση Αιγυπτίων Εργαζομένων στην Ελλάδα

Δείτε και το ιδιαίτερο κάλεσμα του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών για την ίδια συγκέντρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: