Δευτέρα 23 Απριλίου 2007

Οι απόπειρες τρομοκράτησης του κινήματος αλληλεγγύης θα πέσουν στο κενό

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
Από το Indy.gr

Καταγγέλλουμε την προσαγωγή ενός πολιτικού πρόσφυγα (του Τούρκου Τεφίκ Ζ.) και ενός μετανάστη (του Αλβανού Γκέντι Γκ.) από άνδρες της κρατικής Ασφάλειας σήμερα (22/4/07) το πρωί. Πρόκειται για μια ενέργεια με σαφή «φρονιματιστική» στόχευση. Οι δύο αλλοδαποί είναι ενεργά μέλη του κινήματος αλληλεγγύης στους μετανάστες & τους πρόσφυγες (συμμετέχουν στην Ομάδα Μεταναστών & Προσφύγων Θεσσαλονίκης).

Αυτό το κίνημα, άλλωστε, είχε στόχο και αυτή η ενέργεια άσκοπης ταλαιπωρίας και αστυνομικής αυθαιρεσίας. Μετά την εντυπωσιακή συμπαράσταση στους 47 Ιρακινούς & Ιρανούς πρόσφυγες, που επέδειξε το κίνημα της Θεσσαλονίκης, κάποιοι θεώρησαν ότι μπορούν να το τρομοκρατήσουν, επιλέγοντας ως στόχο τους αυτούς που θεωρούσαν «αδύναμους κρίκους», δηλ. δύο αλλοδαπούς αγωνιστς.

Θέλουμε να κάνουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι στο κίνημα δεν υπάρχουν «αδύναμοι κρίκοι». Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε πρόσφυγα ή μετανάστη και σε κάθε μέλος του κινήματος συμπαράστασης.

Δείγμα αυτής της αποφασιστικότητας, άλλωστε, ήταν και η άμεση κινητοποίηση σήμερα, που οδήγησε τελικά στην αποφυλάκιση των δύο αγωνιστών, μετά από πολύωρη ταλαιπωρία στα αστυνομικά τμήματα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για:

Νομιμοποίηση και κοινωνική εξίσωση όλων των μεταναστών
Ανοιχτά σύνορα και άσυλο στους πρόσφυγες
Άμεση απελευθέρωση των 43 Ιρακινών & Ιρανών προσφύγων που συνεχίζουν να κρατούνται στο Τμήμα Μεταγωγών Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη 22- 4 2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: