Πέμπτη 8 Μαρτίου 2007

Οργανωμένη δολοφονική επίθεση της αστυνομίας στη σημερινή πανεκπαιδευτική πορεία





Οι φωτογραφίες είναι από το indy.gr Δείτε και τις υπόλοιπες
Όσοι δεν ήσασταν εκεί δείτε στο Indymedia στο indy.gr ή σε όποια άλλη σελίδα αντιπληροφόρησης. Tα λόγια μάλλον είναι φτωχά για να περιγράψουν το όργιο βίας και καταστολής ...... Δεκάδες συλλήψεις φοιτητών και τραυματίες στα νοσοκομεία από τη μεγάλη μάζα των φοιτητών, αλλά και εκπαιδευτικών απ' ότι λέγεται.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας
Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας καταγγέλλει την άγρια δολοφονική επίθεση της αστυνομίας που έγινε κατ’ εντολή της κυβέρνησης στη μεγάλη διαδήλωση των φοιτητών. Μετέτρεψαν για ώρες σε θάλαμο αερίων το κέντρο της Αθήνας, συνέλαβαν αδιακρίτως δεκάδες διαδηλωτές, χτύπησαν άγρια εργαζόμενους, συνδικαλιστές, φοιτητές. Ο μαζικός ανυποχώρητος αγώνας της νεολαίας ενάντια στον εκτρωματικό νόμο πλαίσιο και την αναθεώρηση του άρθρου 16 συναντάει την οργή της κυβέρνησης και των μηχανισμών της. Η αστυνομική επίθεση στη διαδήλωση ήταν πλήρως προσχεδιασμένη και οργανωμένη από την κυβέρνηση Καραμανλή. Η κυβέρνηση ήθελε να επιτεθεί βίαια, ήθελε να διαλύσει με τη βία τη διαδήλωση, δεν ήθελε να αποφύγει τη σύγκρουση αλλά την επιδίωξε.
Την επιδίωξε για να στείλει σαφές μήνυμα στους εργαζόμενους και τη νεολαία ότι καμία αντίσταση στην πολιτική τους δεν θα γίνεται ανεκτή. Η κυβέρνηση ήθελε να αποδείξει ότι η πολιτική των μεταρρυθμίσεων (δηλαδή του ξεπουλήματος των πάντων και της αφαίμαξης του λαού) θα περάσει χέρι χέρι με την αστυνομική βία, το ξύλο, τα δακρυγόνα, τις μαζικές συλλήψεις, την κατάργηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Η κυβέρνηση φτιάχνει την προεκλογική εικόνα του φόβου, της βίας και του χάους μέσα από την οποία ξεπροβάλλει αυτή σαν υπερασπιστής της τάξης και της ασφάλειας. Προβάλλει μέσα από τα ΜΜΕ τη μαγική εικόνα κάποιων εκατοντάδων κουκουλοφόρων που απειλούν όλη τη χώρα, θέλει την κοινωνία φοβισμένη και κλεισμένη στο καβούκι της για να οργιάσει σε βάρος της.
Το φοιτητικό κίνημα πρέπει να ανασυγκροτηθεί, να ενωθεί, να συνεχίσει. Οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός πρέπει να σπάσουν στην πράξη την τρομοκρατία μέσα από την ανάπτυξη αγώνων για την υπεράσπιση των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων τους.

• ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ
• ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
• Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ
8/3/2007

Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα
Σήμερα 8 Μάρτη 2007 η κυβέρνηση επιστράτευσε την πιο άγρια εκδοχή της αστυνομικής τρομοκρατίας για να καταστείλει το μεγαλειώδες συλλαλητήριο των 40.000 φοιτητών και πανεπιστημιακών. Με άγριο ξύλο, καταιγισμό δακρυγόνων, τραυματισμούς συνδικαλιστών και μαζικές συλλήψεις, η Αστυνομία προσπάθησε να καταστείλει τη διαδήλωση και να κάμψει το ηθικό της αγωνιζόμενης εκπαιδευτικής κοινότητας. Δεν τα κατάφερε όμως. Για πολλές ώρες η νεολαία αντιστάθηκε στην κρατική βία διεκδικώντας έμπρακτα το δικαίωμά της να διαδηλώνει και να αρνείται να υποταχτεί στις εντολές του Ηγεμόνα. Η αντίσταση στην Αστυνομία είναι αναγκαία, είναι δίκαιη!

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα καταγγέλλει την αστυνομική τρομοκρατία και χαιρετίζει το αγωνιστικό φρόνημα της νεολαίας. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων. Η σημερινή μαζική και μαχητική διαδήλωση στέλνει το μήνυμα ότι το εκπαιδευτικό κίνημα θα συνεχίσει και μετά την ψήφιση του εκτρωματικού νόμου-πλαισίου. Η κυβέρνηση ψηφίζει νόμους, το κίνημα γράφει Ιστορία.
Αθήνα 8/3/2007

Σύλλογος Εργαζομένων στα φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών καταγγέλλει το φασιστικής έμπνευσης όργιο αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας απέναντι στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 08/03/2007, με τις αλλεπάλληλες επιθέσεις ενάντια στους διαδηλωτές, τη μετατροπή του κέντρου της Αθήνας σε θάλαμο αερίων, τους βάρβαρους τραυματισμούς φοιτητών και συνδικαλιστών. H αστυνομική βία είναι το μόνο όπλο που απομένει σε μια κυβέρνηση που είναι αντιμέτωπη με την παλλαϊκή καταδίκη της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της και ξέρει καλά ότι αντιμέτωπη με αυτό το κίνημα, που ήδη κατάφερε καίριο πλήγμα στην αναθεώρηση του Συντάγματος, θα αναγκαστεί να αποσύρει το νόμο-έκτρωμα για τα ΑΕΙ.

Οι εργαζόμενοι στα φροντιστήρια καθηγητές είμαστε στο πλευρό των φοιτητών και των εκπαιδευτικών, στηρίζουμε το πανεκπαιδευτικό μέτωπο, εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας σε όσους σήμερα είναι στο στόχαστρο της αστυνομικής βαρβαρότητας. Καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις, να κατέβουν στα συλλαλητήρια, να συμμετέχουν ενεργά σε τοπικές κινήσεις, επιτροπές και πρωτοβουλίες αγώνα για τη δημόσια παιδεία. Στους δρόμους θα σπάσουμε την τρομοκρατία.
  • Να αποσυρθεί τώρα ο νόμος-έκτρωμα για την ανώτατη εκπαίδευση.
  • Να παραιτηθούν οι υπουργοί της βίας Γιαννάκου και Πολύδωρας.
  • Να παύσει κάθε δίωξη και να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες.
www.sefk.gr Αθήνα 9/3/07

Δεν υπάρχουν σχόλια: