Τρίτη 20 Μαρτίου 2007

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη σήραγγα και την περιφερειακή Υμηττού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κατασκευή της λεωφόρου ταχείας κυκλοφορίας, που θα συνδέει τη λεωφόρο Ποσειδώνος με το αεροδρόμιο των Σπάτων μέσω σήραγγας στον Υμηττό, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, στην είσοδο της πρώην αμερικανικής βάσης του Ελληνικού (στη Λ. Βουλιαγμένης).
Η κίνηση αποτελεί πρωτοβουλία των Δήμων Ελληνικού και Αργυρούπολης και στηρίζεται από την ΠΡΩΤοβουλία ΚΑΤοίκων στα ΝΟΤΙΑ στην κατεύθυνση του ανυποχώρητου αγώνα της και της πλήρους εναντίωσής της στο σύνολο των σχεδιαζόμενων δρόμων.
Σύμφωνα με την Πρωτοβουλία η κί΄9ινηση αυτή συνιστά το πρώτο ραντεβού ενός αναγκαίου αγώνα για να περισωθεί ότι απομένει από το βουνό και τις γειτονιές της Νότιας Αθήνας. Αποτελεί ακόμα σταθμό του ευρύτερου αγώνα ενάντια στο βάρβαρο μοντέλο ανάπτυξης που θέλουν να επιβάλουν στην Αθήνα (και γενικότερα) και το οποίο χτυπά καθημερινά και στην πράξη ότι αφορά την ποιότητα ζωής και τους όρους διαβίωσης των κατοίκων.

"Η κατασκευή νέων αυτοκινητοδρόμων ταχείας κυκλοφορίας - και μάλιστα ιδιωτικών με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης - που πριμοδοτούν περαιτέρω τη χρήση του Ι.Χ. αυτοκινήτου, προσθέτουν νέο τσιμέντο και μειώνουν ή καταστρέφουν ζωτικούς ελεύθερους δημόσιους χώρους, δεν συμβάλλει στην ουσιαστική αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της Αθήνας, αλλά το αναπαράγει σε όλο και μεγαλύτερη κλίμακα. Αντίθετα, η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος συνδυασμένων μέσων μαζικής μεταφοράς, δημόσιων, φτηνών και αξιόπιστων, είναι η μόνη λύση", υπογραμμίζει σε ομόφωνο ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο Ελληνικού.

Υ.Γ. μετά την κινητοποίηση θα διεξαχθεί στο στέκι της ΠΡΩτοβουλίας ΚΑΤοίκων στα ΝΟΤΙΑ (Ήβης 79, Άνω Γλυφάδα) το Β' μέρος του φεστιβάλ πολιτικού ντοκιμαντερ για την πόλη, το περιβάλλον και τους τοπικούς αγώνες.
θα προβληθούν:
1."We aren't blocking the traffic, we are the traffic!" - στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο, οι ποδηλάτες προκαλούν τις νόρμες κατεβαίνοντας μαζικά στους δρόμους
2. "Take over housing, tear down jails" - για την ιστορία των καταλήψεων στέγης στο Σαν Φρανσίσκο
3. Προβολή έκπληξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: