Πέμπτη 15 Μαρτίου 2007

Σήμερα στα Χανιά

Εκδήλωση για τα χρόνια από την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ
Βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ και πρώην λοχίας των πεζοναυτών των ΗΠΑ, ο Jim Massey, ο οποίος τελικά έγινε πολέμιος της πολιτικής που πήγε να υπηρετήσει, έρχεται σήμερα, Πέμπτη, στα Χανιά και θα μιλήσει για την εμπειρία του στο Ιράκ, αλλά και για το αντιπολεμικό κίνημα στις ΗΠΑ, σε εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, στις 7.30 το απόγευμα.
Την εκδήλωση που συμπίπτει με τα χρόνια από την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ συδιοργανώνουν η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο”, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Χανίων, η ΕΛΜΕ, το Εργατικό Κέντρο, το Παγκρήτιο Σωματείο Συμβασιούχων ΥΠ.ΠΟ., το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ και το σωματείο μαγείρων.
Αφορμή αποτελεί το γεγονός ότι αυτές τις μέρες συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την εισβολή των αμερικανών στο Ιράκ.
Ο Jim Massey, βασικός οργανωτής της αμερικανικής οργάνωσης «Iraq veteranas against the war», έχει ήδη μιλήσει σε ανάλογες συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα και Ρέθυμνο.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νόμο πλαίσιο και υπέρ της δημόσιας και δωρεάν παιδείας πραγματοποιούν σήμερα, στις 6 το απόγευμα, η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης και άλλοι φορείς.
Επίσης οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης καλούν στο συλλαλητήριο και ταυτόχρονα καταγγέλλουν την προσπάθεια εξωπανεπιστημιακών στοιχείων (μπράβων όπως τους χαρακτηρίζουν) που προέρχονται από το χώρο της ΔΑΠ να δυναμιτήσουν το κλίμα στην προχθεσινή γενική συνέλευση στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Για το ίδιο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση καταγγελλίας και το Εργατικό Κέντρο Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: