Σάββατο 10 Μαρτίου 2007

Νύχτα παρανομιών στη ΓΑΔΑ. Οι αντιδράσεις συνεχίζονται

Συνεχίζουν να κρατούνται οι 13 από τους 61 συλληφθέντες της προχθεσινής πορείας. Στους 48 που αφέθηκαν ελεύθεροι έχουν απαγγελθεί ελαφρές σχετικά κατηγορίες (για «διατάραξη οικιακής ειρήνης» νομίζω), ενώ για τους 9 απ’ αυτούς που ακόμα κρατούνται οι κατηγορίες αφορούν κακουργήματα ! Κάποιοι από τους κρατούμενους οδηγήθηκαν εχθές μυστικά στο νοσοκομείο καθώς ήταν χτυπημένοι.

Οι δικηγόροι Δημ. Σαραφιανός (μέλος Δ.Σ. ΔΣΑ) και Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, Γιάννα Κούρτοβικ, Κώστας Παπαδάκης, Κώστας Διάκος, Αλέκα Ζορμπαλά, Χρυσά Πετσιμέρη έκαναν την εξής καταγγελία:

«Μετά τη χθεσινή νύχτα, που δυστυχώς αποτέλεσε άλλη μια μαύρη στιγμή για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις εγγυήσεις του κράτους δικαίου (με τις συλλήψεις στο σωρό, την άρνηση της επικοινωνίας κρατουμένων με συνηγόρους τους, τον ξυλοδαρμό κρατουμένων μετά τη σύλληψή τους και τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο έπειτα από εννιά ώρες παρά τον προφανή κίνδυνο για την υγεία τους) σήμερα (σ.σ. χθες) η παραβίαση των δικαιωμάτων συνεχίζεται. Η εισαγγελία εγκαταστάθηκε στη ΓΑΔΑ, γεγονός που μας ανησυχεί ιδιαίτερα τόσο συμβολικά όσο και διαδικαστικά, καθώς οι δικηγόροι αδυνατούν να ασκήσουν τα υπερασπιστικά τους καθήκοντα. Φαίνεται ότι κάποιοι σχεδιάζουν μια επιχείρηση μαζικής απόδοσης ποινών χωρίς την τήρηση στοιχειωδών διαδικασιών».
Για τη νύχτα παρανομιών στη ΓΑΔΑ δες και σημερινό δημοσίευμα της "Αυγής"

Κι ενώ συνεχίζονται οι καταγγελίες της αστυνομικής βίας και καταστολής (ΝΑΡ, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ), το ΠΑΣΟΚ καταθέτει στεφάνι στον άγνωστο στρατιώτη (!). Σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης χθες του Σωματείου Εργαζομένων Τεχνικών στην Ιδιωτική Τηλεόραση σήμερα και η ΕΣΗΕΑ καλεί τους τηλεοπτικούς σταθμούς να μη δώσουν τα βίντεο της Πέμπτης στην αστυνομία.

Όπως και να 'χει "Η τρομοκρατία δεν μας σταματά, στο δρόμο του αγώνα βγαίνουμε ξανά" φωνάζουν οι φοιτητές και η εκπαιδευτική κοινότητα και προγραμματίζουν κινήσεις και κινητοποιήσεις και για τη βδομάδα που έρχεται με πρώτη στη σειρά τη μεγάλη συναυλία τη Δευτέρα για τη Δημόσια Παιδεία.

Μη δείτε ειδήσεις απόψε ο Πρετεντέρης είναι επικίνδυνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: