Δευτέρα 12 Μαρτίου 2007

Να δοθεί πολιτικό άσυλο στους 3 Κούρδους αγωνιστές

Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ
Το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στους α) Hadir Yesir, β)Ali Haydar, γ) Zeki Cul, Τούρκους υπηκόους , Κούρδους στην καταγωγή , μέλη του TKP(ML) TİKKO οι οποίοι εισήλθαν στη χώρα μας για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.
Γνωρίζουμε ότι το TKP(ML) TİKKO έχει τεθεί εκτός νόμου στην Τουρκία και μόνο η συμμετοχή σε αυτό επισύρει ποινές κάθειρξης.
Με φρίκη παρακολουθήσαμε τη δολοφονία 17 συνέδρων της εν λόγω οργάνωσης το καλοκαίρι του 2005, όταν ο Τούρκικος στρατός βομβάρδισε με ελικόπτερο το κτίριο στο οποίο διεξάγονταν το συνέδριο του TKP(ML) TİKKO και σκότωσε άοπλους συνέδρους .
Ο ι 3 αγωνιστές – Κούρδοι διώκονται στην Τουρκία για τα πολιτικά τους φρονήματα και τη συμμετοχή τους στο TKP(ML) TİKKO. Ο Hadir Yesir έχει φυλακισθεί και βασανισθεί για τη συμμετοχή του στην οργάνωση, ο Ali Haydar συνέβαλε στη δημοσιοποίηση της δολοφονίας των συνέδρων, δίνοντας συνέντευξη τύπου και έκτοτε καταζητείται , και ο Zeki Cul καταζητείται για συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση.
Ελπίζουμε ότι το Ελληνικό κράτος θα εξετάσει το αίτημα πολιτικού ασύλου των 3 αγωνιστών και δεν θα τους οδηγήσει στη φυσική και ηθική τους εξόντωση απελαύνοντας τους στην Τουρκία.
Ζητούμε να δοθεί πολιτικό άσυλο στους 3 πρόσφυγες.
9-3-2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: