Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2007

Αλληλεγγύη στον Ιταλό γερουσιαστή Φράνκο Τουριλιάτο!

(Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας)
Το «Κόκκινο», η ΚΟΕ, η ΟΚΔΕ-Σπάρτακος (ελληνικό τμήμα της 4ης Διεθνούς) και το μέλος της Γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γ. Μηλιός κάνουν δημόσια έκκληση σε όλες τις οργανώσεις, κόμματα, συλλογικότητες και ανεξάρτητους αγωνιστές της ελληνικής Αριστεράς και του ελληνικού κινήματος να υπογράψουν το παρακάτω κείμενο αλληλεγγύης στον Ιταλό γερουσιαστή της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Φράνκο Τουριλιάτο, που απειλείται με διαγραφή για τη στάση αρχών που τήρησε αρνούμενος να υποστηρίξει την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Πρόντι. Το κείμενο είναι επίσης αναρτημένο στη λίστα του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ. Η πρωτοβουλία μας αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στον σ. Τουριλιάτο.

Με αυτή τη δημόσια δήλωσή μας, θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο σύντροφο Φράνκο Τουριλιάτο, γερουσιαστή της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, που αρνήθηκε να στηρίξει με την ψήφο του την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Πρόντι. Και αυτό επειδή θεωρούμε ότι η πράξη του συντρόφου Τουριλιάτο, που συνοδεύτηκε από την παραίτησή του από γερουσιαστή, είναι απόλυτα συμβατή με τις πάγιες αντιπολεμικές - αντιμπεριαλιστικές και φιλειρηνικές θέσεις και πρακτικές των ιταλικών και διεθνών κοινωνικών κινημάτων, ενώ δεν αντιφάσκει με το πρόγραμμα και την πολιτική πρακτική της Επανίδρυσης των τελευταίων χρόνων.

Συγκεκριμένα, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον σ. Τουριλιάτο για την άρνησή του να στηρίξει την απόφαση της κυβέρνησης Πρόντι να διατηρήσει το ιταλικό εκστρατευτικό σώμα στο Αφγανιστάν καθώς και να εγκρίνει την επέκταση της μεγαλύτερης στην Ευρώπης αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στη Βιτσέντσα. Και οι δυο αυτές αποφάσεις της κυβέρνησης Πρόντι την καθιστούν συνένοχο και συνεργό των λουτρών αίματος και των πολέμων που διεξάγει ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός, ενώ ταυτόχρονα συνιστούν πρόκληση προς κάθε προοδευτικό άνθρωπο αλλά και τις δεκάδες χιλιάδες των άμεσα ενδιαφερομένων κατοίκων της Βιτσέντσα, που διαδήλωσαν υπέρ της ειρήνης και κατά της επέκτασης της αμερικανικής βάσης πριν από λίγες μέρες.

Αν όμως αυτές οι αποφάσεις δεν προκαλούν καμιά έκπληξη όταν προέρχονται από μια κεντροαριστερή κυβέρνηση πρωθυπουργός της οποίας είναι ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκαλεί σίγουρα θλίψη και προβληματισμό το γεγονός ότι υποστηρίζονται και μάλιστα «άνευ όρων» από την ηγεσία ενός κόμματος όπως η Κομμουνιστική Επανίδρυση, που παλιότερα είχε δώσει άλλα δείγματα αντιμπεριαλιστικής και αντιπολεμικής γραφής στην Ιταλία αλλά και στο διεθνές αντιπαγκοσμιοποιητικό κίνημα των Κοινωνικών Φόρουμ.

Αν λοιπόν κάποιος «προδίδει» αρχές, προγράμματα και παραδόσεις αυτός δεν είναι σίγουρα ο Φράνκο Τουριλιάτο. Αντίθετα, είναι κάποιοι άλλοι που χαμένοι στο λαβύρινθο των κεντροαριστερών τους αυταπατών έχουν παρασυρθεί κιόλας πολύ μακριά από το λόγο ύπαρξής τους, που δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον κυβερνητισμό και την κατάληψη κάποιας υπουργικής πολυθρόνας.

Αλληλεγγύη στον Φράνκο Τουριλιάτο!

Στείλτε την υπογραφή σας στο e-mαil: con-turigliatto( at)libero. it

Δεν υπάρχουν σχόλια: