Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2007

Συνέχεια του αγώνα για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Παδείας

(Πανελλαδική Πρωτοβουλία για το άρθρο 16)

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του φοιτητικού συλλαλητηρίου της περασμένηςΤετάρτης, οι φοιτητικοί σύλλογοι ανανεώνουν το αγωνιστικό ραντεβού τουςγια την Τετάρτη 31 Γενάρη στις 12:00 στα Προπύλαια.
Αυτή τη στιγμή οιφοιτητικές καταλήψεις έχουν ξεπεράσει τις 350 και η ΠΟΣΔΕΠ συνεχίζονταςτην απεργιακή κινητοποίηση προετοιμάζει την απεργία διαρκείας τωνπανεπιστημιακών δασκάλων.
Ταυτόχρονα, σε όλη την Ελλάδα πρωτοβουλίες πολιτών δυναμώνουν την αντίσταση στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και αποκρούουν την επιχείρηση συκοφάντησης του δημόσιου πανεπιστημίου.
Για την εβδομάδα που ξεκινάει οργανώνονται οι ακόλουθες εκδηλώσεις για το Άρθρο 16:

  • Κυριακή 28 Γενάρη, 10.30, Δημαρχείο Πεύκης,(οργανώνεται από την Ένωση Γονέων Πεύκης)
  • Κυριακή 28 Γενάρη , 11.00, 16ο -17ο ΔημοτικόΣχολείο Κορυδαλλού-Πλατεία Ελευθερίας (οργανώνεται από εκπαιδευτικάσωματεία, σύλλογος φοιτητών Κορυδαλλού, ενώσεις γονέων, δημοτικέςκινήσεις Κορυδαλλού).
  • Δευτέρα 29 Γενάρη, Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου, ΑγίουΔημητρίου 55 (οργανώνεται από τοπικούς φορείς)
  • Τρίτη 30 Γενάρη 2007, 18:30, Δημοτικόςκινηματογράφος Λουίζα, Νέας Ελβετία 34 Βύρωνας (οργανώνεται από τηνΠρωτοβουλία Μελών ΠΑΣΟΚ ενάντια στην Αναθεώρηση του Άρθρου 16 τουΣυντάγματος)
  • Τρίτη 30 Γενάρη 2007, 19:00, συνέλευση στοΠολυτεχνείο της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας ενάντια στην ΑντιδραστικήΑναθεώρηση του Συντάγματος.

Η Πανελλαδική Πρωτοβουλία για το Άρθρο 16 ανοίγει το δεύτερο γύρο της εκστρατείας της με στόχο στις 15 Φλεβάρη (οπότε και ξεκινάει η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση στην ολομέλεια της Βουλής) να οργανωθεί στην Αθήνα μαζικό, πανελλαδικό, παλλαϊκό συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της δημόσιας, δωρεάν παιδείας.
Καλούμε τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξουν γενική απεργία για αυτήν την ημέρα.Η ενδεχόμενη απραξία των συνδικάτων θα συνιστά de facto σύμπραξη στα κυβερνητικά σχέδια.

Στον δικτυακό τόπο της Πρωτοβουλίας www.arthro16.gr συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών ενάντια στην αναθεώρηση του ΑΡΘΡΟΥ 16.

Αθήνα 28 Ιανουαρίου 2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: