Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2007

Οι σημερινές κινητοποιήσεις ...

Δεν είναι παρά μόνο η αρχή!
(Πανελλαδική πρωτοβουλία ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16)

Σήμερα 10 Γενάρη 2007 χιλιάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο, τα Γιάννενα, το Βόλο έστειλαν με κέφι και αποφασιστικότητα ηχηρό μήνυμα ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16.

Στην Αθήνα περισσότερα από 20.000 άτομα (φοιτητές, μαθητές, πανεπιστημιακοί, καθηγητές, δάσκαλοι, και εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους) πλημμύρισαν το κέντρο της πόλης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των εκπαιδευτικών και εργατικών ομοσπονδιών, των φοιτητικών συλλόγων, καθώς και των πρωτοβουλιών ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές (εξήμισι ώρες μετά την αρχή της διαδήλωσης) είναι χιλιάδες αυτοί που συμμετέχουν στη συμβολική περικύκλωση της Βουλής.

Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των κολεγίων και της εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης αντιμετώπισε αυτό το πολύχρωμο ποτάμι των 16άρηδων κάθε ηλικίας με προκλητική περιφρόνηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πλειοψηφία της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής αρνήθηκε να δεχτεί αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τα προεδρεία των ΠΟΣΔΕΠ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, των φοιτητικών συλλόγων καθώς και από προσωπικότητες του φοιτητικού αντιδικτατορικού κινήματος. Τη ίδια ώρα οι κυβερνητικοί πραίτορες ψέκαζαν τα φοιτητικά μπλοκ και προέβαιναν σε προληπτικές συλλήψεις. Η Πανελλαδική Πρωτοβουλία για το Άρθρο 16 καταγγέλλει αυτές τις πρακτικές και απαιτεί την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις δεν είναι παρά μόνο η αρχή! Συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την ψηφοφορία στην Ολομέλεια, αλλά και μετά όταν συνέλθει η αναθεωρητική Βουλή. Στους δρόμους υπερασπιζόμαστε τη δημόσια δωρεάν παιδεία, στους δρόμους (και πάλι) γράφεται η Ιστορία…

Δεν υπάρχουν σχόλια: