Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2007

10 Γενάρη Όλοι και όλες στους δρόμους


Η Πανελλαδική Πρωτοβουλία για το Άρθρο 16 χαιρετίζει το κίνημα υπεράσπισης της δημόσιας δωρεάν Παιδείας που φουντώνει σε όλη την Ελλάδα. Σε όλη τη χώρα επιτροπές και πρωτοβουλίες πολιτών εργάζονται εντατικά για να γίνει η 10η Γενάρη μέρα δράσης ενάντια στην επιχειρούμενη αναθεώρηση του άρθρου 16 που θα αποτελέσει τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της δημόσιας δωρεάν Παιδείας. Στις 10 Γενάρη πρέπει να βρεθούμε όλοι και όλες στους δρόμους στα συλλαλητήρια που οργανώνονται σε δεκάδες πόλεις. Στην Αθήνα η Πανελλαδική Πρωτοβουλία για το Άρθρο 16 καλεί σε μαζική συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, καθώς και στη μεγάλη συγκέντρωση μπροστά στη Βουλή στις 6 το απόγευμα.
Η Πανελλαδική Πρωτοβουλία για το Άρθρο 16 συγκροτήθηκε από ανθρώπους της εκπαίδευσης, των κινημάτων και της τοπικής αυτοδιοίκησης με στόχο να μην υπερψηφιστεί η επιχειρούμενη αναθεώρηση. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (και μάλιστα μέσα στην περίοδο των γιορτών) το ιδρυτικό κείμενο της υπογράφηκε από περισσότερους από δύο χιλιάδες πολίτες. Επιπλέον, η ιστοσελίδα της www.arthro16.gr δέχτηκε δεκάδες χιλιάδες επισκέψεις και έγινε έτσι σημείο αναφοράς για όσους θέλουν να εκφράσουν την αντίθεση τους στην αντιδραστική αναθεώρηση.
Η υπεράσπιση του Άρθρου 16 είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας, κάθε εργαζόμενου, κάθε προοδευτικού πολίτη. Στις 10 Γενάρη πρέπει να βρεθούμε όλοι μαζί στους δρόμους της αντίστασης και της ελπίδας!

Αθήνα 4/1/2006

Δεν υπάρχουν σχόλια: