Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Ηράκλειο: Ανοιχτή σύσκεψη για την νέα αύξηση στα εισιτήρια του αστικού ΚΤΕΛ

Πηγή: Πολυχώρος «Ξαστεριά»

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου στις 7μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι της πόλης, το προηγούμενο διάστημα, κατάφεραν με συνεχείς κινήσεις διαμαρτυρίας να ανοίξουν το ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα της ακριβής τιμής των εισιτηρίων στις δημόσιες μεταφορές της πόλης. Οι κινήσεις μας αυτές έτυχαν ευρύτατης αποδοχής από την κοινωνία του Ηρακλείου, ωστόσο αντιμετωπίστηκαν με προπηλακισμούς, τραμπουκισμούς και απειλές (μέχρι και για μηνύσεις) από την διοίκηση του αστικού λεωφορείου Ηρακλείου.

Με τον ερχομό της νέας χρονιάς, άλλο ένα χαράτσι έρχεται να προστεθεί στην τιμή του εισιτηρίου, παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις από την εταιρεία και τον ίδιο τον πρόεδρό της, κ. Καλλέργο Βουλγαράκη για μη αύξηση στο αντίτιμο του εισιτηρίου.

Το θέμα δεν αφορά μόνο τους φοιτητές και του φοιτητικούς συλλόγους. Με τις νέες τιμές όλη η κοινωνία του Ηρακλείου πλήττεται και ιδιαίτερα οι κοινωνικές ομάδες που σήμερα τα βγάζουν ούτως ή άλλως δύσκολα (όπως οι πολύτεκνοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι κτλ.).

Για αυτούς τους λόγους, παίρνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε τους φοιτητές όλων των σχολών του Ηρακλείου, τους φορείς της πόλης, τα επιμελητήρια, τα σωματεία και τους συλλόγους, τις δημοτικές παρατάξεις αλλά και τους απλούς πολίτες της πόλης σε μια κοινή σύσκεψη την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου στις 7μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Οργανωνόμαστε και συντονιζόμαστε για να μην περάσει το νέο χαράτσι στα εισιτήρια των λεωφoρείων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: