Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Ιταλικό Σχολείο Αθήνας: Όχι στην καταστροφή του σχολείου και στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης

Ανακοίνωση της συνδικαλιστικής συνέλευσης του Ιταλικού Ινστιτούτου Αθήνας
Η συνδικαλιστική συνέλευση του Ινστιτούτου της Αθήνας, Ελλάδα.Αφού αρνήθηκαν την ύπαρξη της κρίσης επί μακρόν επιβάλλουν απαράδεκτα οικονομικά μέτρα "αναπόφευκτα για να μην καταλήξουμε σαν την Ελλάδα".
Καμία μεταρρύθμιση να πατάξει τους φοροφυγάδες, καμία περικοπή στους εξοπλισμούς, κανένα μέτρο για να ρίχνουν το υψηλό επίπεδο ανεργίας, την έκτακτη και εύκαμπτη δουλειά.
'Αλλη μια φορά την κρίση, καθορισμένη από τους κερδοσκόπους που εμπλουτίζονται στις δημοσιονομικές αγορές και δεν πληρώνουν φόρους, την πληρώνουν οι εργαζόμενες/οι και όλοι οι υπόλοιποι από τη στιγμή που μειώνουν τις κοινωνικές λειτουργείες με τη μείωση των χρημάτων προς περιφέρειες και τοπικούς φορείς και επιβάλλουν σκληρά μέτρα στις συντάξεις.
Στο σχολείο, όπως σε όλο το δημόσιο τομέα, θα παγώσουν οι συμβάσεις για τρία χρόνια και τα επιδόματα παλαιότητας με μείωση του μισθού έως το 17%. Οι γυναίκες μέχρι το 2016 θα βγούνε στη σύνταξη στα 65 χρόνια, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πάρουνε πια αποζημίωση (εφάπαξ) όταν τελειώνουν τη δουλειά, αλλά αραιωμένη σε τρια χρόνια.
Για το σχολείο τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Του χρόνου θα εξαφανιστούνε 40.000 θέσεις εργασίας με μια μαζική αποβολή των έκτακτων υπαλλήλων. Μετά τις περικοπές στο δημοτικό και γυμνάσιο έρχεται η "μεταρρύθμιση της μέσης εκπαίδευσης"; οι Τρεμόντι-Τζελμίνι καταστρέφουν το δημόσιο σχολείο.
Στο ιταλικό σχολείο της Αθήνας επίσης θα κοπεί μια θέση στο γυμνάσιο, μια στο δημοτικό με την κατάργηση της δασκάλας των αγγλικών και πληροφορικής και, με μια μόνο δασκάλα σε κάθε τάξη, δεν θα υπάρχουνε εργασίες σε ομαδικά εργαστήρια, βοήθεια για δύσκολες καταστάσεις και κατάλληλη δυνατότητα αναπλήρωσης των δασκάλων. Επί πλέον το πάγωμα των μεταθέσεων μπορεί να δυσκολεύει την έναρξη της επόμενης χρονιάς με όλες τις δασκάλες. Προβλήματα υπάρχουν και για την διδασκαλία των ελληνικών στο ιταλικό τμήμα και των ιταλικών στο ελληνικό τμήμα.
Το ρίσκο για το ιταλικό σχολείο της Αθηνας είναι να γίνει ένα "τοπικό" και "ιδιωτικό" σχολείο, όπου το κόστος των σπουδών θα πέσει πάνω στις οικογένειες, όπου όποιος μπορεί πληρώνει για το καλύτερο, αυξάνοντας διακρίσεις και ανισότητες σε ένα δύσκολο κλίμα για τους εργαζόμενες/ους που θα έχουνε περισσότερη δουλειά.
Η συνέλευση απορρίπτει και καταδικάζει τις αποφάσεις της κυβέρνησης και οι εργαζόμενες/οι του ιταλικού σχολείου θα συμμετέχουν με ελεύθερο και διαφορετικό τρόπο στις πρωτοβουλίες των επόμενων ημερών, αρχίζοντας από τις απεργίες της 11ης και 12ης ιουνίου, με τη διαδήλωση της 12ης Ιουνίου στη Ρώμη, στη γενική απεργία της 25ης Ιουνίου, και σε όλες τις μορφές κινητοποίησης που θα διοργανώνουν.

7 Ιουνίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: