Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Όλοι στην απεργία της Τετάρτης

Είναι ξεκάθαρο πως εδώ και λίγες ημέρες, η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή. Η κυβέρνηση παρέδωσε και τυπικά την εξουσία στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για πραξικόπημα: Οι εκλογές του Οκτώβρη είναι σαν να μην έγιναν, αφού οι ξένοι κυβερνήτες μαζί με το πρόγραμμά τους επιβάλλονται σήμερα βίαια ενάντια στη θέληση του λαού.

Τα κανάλια παλεύουν να δημιουργήσουν κλίμα. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι φταίμε εμείς για την κατάσταση της χώρας, ότι θα καταστραφούμε με οποιαδήποτε άλλη πολιτική πέρα από αυτή της υποδούλωσης, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, ότι με τις θυσίες θα βγούμε δήθεν από την κρίση.

Η αλήθεια είναι ότι η πολιτική αυτή οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη χρεοκοπία την κοινωνία και τη χώρα. Η αλήθεια είναι ότι δεν χρωστάει τίποτα και σε κανέναν ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο νέος, ο ελληνικός λαός. Η αλήθεια είναι ότι η εξαθλίωση και η φτώχεια για τα λαϊκά στρώματα δεν είναι μονόδρομος. Είναι λεωφόρος κερδοφορίας για τους τραπεζίτες και το κεφάλαιο.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Αυτός που φοβούνται το Δ.Ν.Τ., η Ε.Ε. και η κυβέρνηση. Ο δρόμος της ενότητας, της οργάνωσης και του λαϊκού ξεσηκωμού για να διώξουμε αυτούς που μας οδήγησαν ως εδώ: Τα κόμματα που κυβέρνησαν και διέλυσαν τη χώρα. Τα ντόπια και ξένα αρπακτικά. Αυτούς που λεηλάτησαν τον πλούτο της Ελλάδας. Αυτούς που ξεπούλησαν και διέλυσαν την παραγωγή και την οικονομία.

Οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών δείχνουν πως αυτοί δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν πουθενά, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς. Χθες τα «ρετιρέ του δημοσίου», μετά όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, σήμερα όλα τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Αν δεν βρουν εκατομμύρια στους δρόμους θα μας τα πάρουν όλα.

Γι’ αυτό θα είμαστε όλοι στην απεργία της Τετάρτης, να δώσουμε το μήνυμα ότι στην λεηλασία της Ελλάδας και του λαού της, θα βρουν ένα μεγάλο μέτωπο εκατομμυρίων απέναντί τους! Αυτό φοβάται ο Γιωργάκης, η Τρόικα, η Μέρκελ. Να ξεπεράσουμε το μούδιασμα! Να ενωθούμε. Να οργανωθούμε. Να γίνουμε πολλοί. Να τους κάνουμε να φοβηθούν!

Δεν είναι αλήθεια ότι είναι ανίκητοι. Μπροστά σε αποφασισμένους λαούς γονατίζουν όλοι όσοι μοιάζουν μεγάλοι και ισχυροί....

Δεν υπάρχουν σχόλια: