Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Ή αυτοί ή εμείς!

Σε όλη την Ελλάδα δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι διαδήλωσαν και σήμερα μαζικά και αποφασιστικά, μαχητικά και ελπιδοφόρα. Όλα δείχνουν πως ο αγώνας όχι μόνο δεν τελειώνει σήμερα με την ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή, αλλά τώρα αρχίζει.

Οι yes men των αγορών, της Μέρκελ και του Όλι Ρεν, ψηφίζουν σήμερα τα νέα μέτρα στη Βουλή, βιαστικά σαν τον κλέφτη, αλλά θα βρουν το λαό και τους εργαζόμενους μπροστά τους. Θα γευτούν το κόστος της υπηρεσίας που προσφέρουν στην πλουτοκρατία και της απόγνωσης που σκορπίζουν στην εργαζόμενη κοινωνία.

Τις επόμενες μέρες και μέχρι να παρθούν πίσω τα μέτρα: Όλοι στο δρόμο! Με κάθε τρόπο, με κάθε μορφή και μέσο. Εξορμήσεις, διαμαρτυρίες, μικρές και μεγάλες πορείες, παρεμβάσεις, καταλήψεις δημόσιων κτιρίων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καταλήψεις και μηνύματα σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς κάθε μορφή αγώνα που ξεσηκώνει την λαϊκή αγανάκτηση και μετατρέπει το σοκ της κοινωνίας σε δύναμη αντίστασης, είναι αναγκαία.

Οι μέρες είναι ιστορικές και πρέπει να ανταποκριθούμε. "Ή αυτοί ή εμείς", δεν υπάρχει μέση κατάσταση ...

Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Ή να φύγουν τα μέτρα ή να φύγει η κυβέρνηση.

@Φεύγοντας να πάρουν μαζί τους και τις ορδές του Χρυσοχοΐδη, από τις οποίες δεν γλίτωσε σήμερα ούτε καν ο 88χρονος Μανώλης Γλέζος, ο αγωνιστής που 70 χρόνια πριν , μαζί με τον Απόστολο Σάντα, κατέβασε την χιτλερική σημαία από την Ακρόπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: