Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Νοσοκομείο Χανίων: 8 αντί για 28 νοσηλεύτριες στη ΜΕΘ

Από τα σημερινά "Χανιώτικα Νέα"
Σε 8 από 16 μειώθηκε ο αριθμός των νοσηλευτριών για τις 7 κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Χανίων και αυτό τη στιγμή κατά την οποία θα έπρεπε να υπηρετούν 28!
Το οξύτατο αυτό πρόβλημα γνωστοποιεί με επιστολή του προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου Χανίων ο Σύλλογος Εργαζομένων.
Στην επιστολή που υπογράφουν η πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ολγα Λεβάκη και ο γραμματέας Γιώργος Φραγκιουδάκης, αναφέρεται:
“To Δ.Σ. του συλλόγου σας γνωστοποιεί ένα οξύτατο πρόβλημα, που ενώ εδώ και πάρα πολύ καιρό, ταλαιπωρεί τους εργαζόμενους στη ΜΕΘ, δεν έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα. Είναι γνωστό σε όλους η ανάγκη ύπαρξης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε ένα νοσοκομείο. Για την ομαλή λειτουργία της χρειάζεται ένας ικανός αριθμός νοσηλευτικού προσωπικού που βγαίνει σε αναλογία κλινών και βαρύτητας περιστατικών. Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας, ενώ θα έπρεπε να υπηρετούν για 7 κλίνες, 28 νοσηλεύτριες, αριθμός που ποτέ δεν εφαρμόστηκε, υπηρετούσαν 16 συνάδελφοι με τον αριθμό τους να έχει φτάσει σήμερα στους 8 εργαζομένους. Η κατάσταση είναι κρίσιμη τόσο για τους ίδιους τους εργαζομένους αλλά και για τους νοσηλευόμενους ασθενείς. Άπειρα έγγραφα στους αρμοδίους δεν έχουν αποδώσει καρπούς. Ύστατη ενέργεια η κοινωνικοποίηση του προβλήματος, αλλά και η ενεργή κινητοποίηση όλων μας για να δοθεί λύση”.
Επιτέλους, οι αρμόδιοι τι περιμένουν; Επιβάλλεται να δοθεί λύση εδώ και τώρα!
Γ. ΛΥΒ.

1 σχόλιο:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Θα αλλάξει η κατάσταση. Απλά θέλει πολύ πίεση και στην κατεύθυνση του γενικού καλού (όχι άλλοι συντεχνιασμοί). Συμμαχίες με τις τοπικές αρχές, με τους τοπικούς φορείς κλπ.