Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Για το πογκρόμ κατά των μεταναστών στην Πάτρα

Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών (Χανιά)

Για ακόμα μία φορά το ελληνικό κράτος έδειξε με τον πιο κραυγαλέο τρόπο την βαρβαρότητά του, αυτή τη φορά γκρεμίζοντας τα παραπήγματα των προσφύγων στην Πάτρα.

Από τα ξημερώματα της Κυριακής ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με συνοδεία μηχανημάτων κατεδάφισης εκκένωσαν βίαια τον προσφυγικό καταυλισμό των Αφγανών της Πάτρας και ισοπέδωσαν ότι βρήκαν μπροστά τους.

Παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις ότι θα δημιουργηθεί χώρος φιλοξενίας στην περιοχή, παρά το ότι οι άνθρωποι αυτοί (παιδιά τα περισσότερα) προέρχονται από εμπόλεμη ζώνη (που συμμετέχει και η Ελλάδα με στρατεύματα) και που οι Διεθνείς Συμβάσεις του ΟΗΕ προστατεύουν. Τίποτα δεν μπόρεσε να σταματήσει τις ορδές των οπλισμένων βαρβάρων, οι οποίοι έπεσαν επάνω σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους και τους απήγαγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αργότερα, την ίδια μέρα ξεκίνησε νέα επιχείρηση-σκούπα. Αυτή τη φορά στόχος ήταν οι Σουδανοί πρόσφυγες και μετανάστες. Εδώ η δουλειά ήταν πιο εύκολη για τα παλικάρια της ΕΛΑΣ, αφού αυτοί είναι περισσότερο εξαθλιωμένοι και δεν έχουν παράγκες για να τους τις γκρεμίσουν. Μόνο κουβέρτες και χαρτόνια. Και αυτοί «εξαφανίστηκαν» προς άγνωστη κατεύθυνση.

Καταγγέλλουμε στη χανιώτικη κοινωνία αυτή, την ναζιστικού τύπου επιχείρηση, και δηλώνουμε ότι θα βρεθούμε δίπλα στους μετανάστες-μετανάστριες. Τα κοινωνικά προβλήματα δεν λύνονται με στρατιωτικού τύπου επιχειρήσεις. Αντιθέτως οξύνονται. Χωρίς μεταναστευτική πολιτική που θα σέβεται τον άνθρωπο, δεν θα λυθεί κανένα πρόβλημα και αύριο τα προσφυγόπουλα θα είναι πάλι εδώ, γιατί ο πόλεμος είναι χειρότερος από την φτώχεια και την πατροπαράδοτη ελληνική «φιλοξενία».

Αν δεν αντιδράσουμε όλοι σε αυτό τον έρποντα εκφασισμό της κοινωνίας μας, μαύρες μέρες μας περιμένουν όλους, μα ΟΛΟΥΣ, γιατί σήμερα είναι στο στόχαστρο οι μετανάστες ως δήθεν υπεύθυνοι για την οικονομική κρίση, που άλλοι δημιούργησαν, αύριο όμως θα ήμαστε όλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: