Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Να μπει στη Γάζα η ανθρωπιστική βοήθεια!

Το «Κονβόι της Ελπίδας» για τα παιδιά της Γάζας, διανυχτέρευσε μέσα στο αιγυπτιακό συνοριακό φυλάκιο της Ράφα (Αίγυπτός – Γάζα). 120 άτομα κοιμήθηκαν στο πάτωμα της αίθουσας αναμονής, μέσα στο “τελωνείο” της Αιγύπτου, μιας και οι αιγυπτιακές αρχές, έχουν παραλάβει τα διαβατήριά τους και έχουν θέσει τη σφραγίδα ΕΞΟΔΟΥ, από την Αίγυπτο για τη Γάζα. Τα οχήματα με την ανθρωπιστική βοήθεια (βαν και ασθενοφόρα, που θα μείνουν στη Γάζα ως προσφορά ευρωπαϊκών οργανώσεων), έχουν υποστεί ήδη εξονυχιστικό έλεγχο από τις αρχές ασφαλείας και πιθανή «έξοδός» του -έστω για διανυκτέρευση εκτός τελωνείου- θα σήμαινε νέα κωλυσιεργία.
Οι αιγυπτιακές αρχές και η κυβέρνηση της Αιγύπτου, οφείλουν να τιμήσουν τις επίσημες συμφωνίες και διαβεβαιώσεις που έχουν δώσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Άρση του Αποκλεισμού της Γάζας (European campaign to end the siege on Gaza), όταν ξεκίνησε το Κονβόι από το Μιλάνο. Μέχρι σήμερα έχουν διατυπώσει δεκάδες αιτήματα-τροποποιήσεις και έχουν γίνει ΟΛΑ αποδεκτά:
  • Το Κονβόι που έφθασε με πλοίο στην Αλεξάνδρεια, να μην διασχίσει οδικώς την Αίγυπτο, προς τη Γάζα
  • Να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος και να φωτογραφηθεί ως την τελευταία λεπτομέρεια στο υλικό
  • Να μεταφερθεί με πλοίο το Κονβόι από την Αλεξάνδρεια στο Port Said (Σουέζ), ώστε να μην βλέπει ο αιγυπτιακός λαός την ευρωπαϊκή βοήθεια
  • Να παραμείνουν 17 ημέρες σε καταυλισμό, μέχρι να μεταφερθεί με νέο πλοίο το Κονβόι στο Σουέζ
  • Να μην εισέλθουν με το Κονβόι Παλαιστίνιοι υπήκοοι στη Γάζα
Χθες το «Κονβόι της Ελπίδας», μετά από την περιπέτεια των 23 ημερών, το τεράστιο οικονομικό κόστος (μίσθωση πλοίου από Γένοβα, μίσθωση άλλου πλοίου από Αλεξάνδρεια για το Σουέζ, πολυήμερη παραμονή 120 ατόμων στην Αίγυπτο, αεροπορικά εισιτήρια μετάβασης στην Αίγυπτο κ.α.π.), έφθασε στο συνοριακό φυλάκιο.
Όλοι οι όροι που προτάθηκαν έγιναν αποδεκτοί, συμφωνήθηκαν και τηρήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Άρση του Αποκλεισμού της Γάζας (European campaign to end the siege on Gaza).
Τα διαβατήρια και τα έγγραφα των οχημάτων, ελέγχθηκαν εξονυχιστικά χθες το πρωί.
Κι όμως, το Κονβόι και 120 πολίτες, που το συνοδεύουν, μένουν κλεισμένοι στο τελωνείο της Ράφα.
Αυτή τη στιγμή (12:40) το Κονβόι με την ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ, οι συνοδοί και οδηγοί, το ιατροφαρμακευτικό υλικό (αυτό που δεν έχει καταστραφεί από 2 Μάη 2009), τα αναπηρικά καροτσάκια, αναγκαία για τα ακρωτηριασμένα παιδιά της Γάζας, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, για τα τυφλά παιδιά από τις βόμβες φωσφόρου, οι ευρωπαίοι βουλευτές, ευρωβουλευτές και προσωπικότητες, βρίσκονται μέσα στο αιγυπτιακό τελωνείο, στη γη του πουθενά. Η απόσταση των 50 μέτρων που τους χωρίζει από το Παλαιστινιακό έδαφος της Γάζας, παραμένει ζητούμενο.
Στο «Κονβόι της Ελπίδας» είναι και η προσφορά της Ελλάδας: ένα μικρό βαν.
Απευθύνουμε έκκληση στους ελεύθερους Ανθρώπους, στα ευαίσθητα blogs, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα Συνδικάτα, στους έλληνες Βουλευτές, στα πολιτικά κόμματα:
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ!
Τηλεφωνικώς στην πρεσβεία της Αιγύπτου στην Αθήνα, στέλνουμε ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails) στις αιγυπτιακές αρχές:
ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ
Βασ. Σοφίας 3, 10671 ΑΘΗΝΑ
Tηλ: 210 3618612 – 210 3618613 / Fax: 210 3603538
E-mail: embassyegypt@yahoo.com
Cabinet of Ministers
Address: 2 Maglas El Shaab
Phone: +202-2793-5000 / Fax: +202-2795-8048
E-mail: questions@cabinet.gov.eg
Ministry of Foreign Affairs
General Inquiries: Info@mfa.gov.eg
Citizens' Complaint Unit: Contact.Us@mfa.gov.eg
Foreigners and Legalization Affairs: foreign.legalization@mfa.gov.eg

Δεν υπάρχουν σχόλια: