Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Από την πανεπιστημιακή έδρα στο εδώλιο!

Μέχρι τώρα ξέραμε τα μαθητοδικεία. Τώρα έχουμε και πανεπιστημιακούς να διώκονται για τη συνδικαλιστική τους δράση. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Βόλου Τ. Πολίτης , πρώην γραμματέας της ΠΟΣΔΕΠ, δικάζεται σήμερα Τετάρτη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο του Βόλου επειδή το 2006, ως πρόεδρος του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ενώ το Δ.Σ. είχε προκηρύξει απεργία, αρνήθηκε να υποβάλει την ατομική δήλωση που απαίτησε η τότε πρυτανεία για συμμετοχή ή όχι στην απεργία. (από την Αυγή) Σχετικό εκτενές άρθρο και στην Ελευθεροτυπία
@ Καθόλου τυχαίο οτι στοχοποιείται ένας άνθρωπος που έει συμβάλει τα μέγιστα στις κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών, σε μια περίοδο που χτυπιέται το κομμάτι των πανεπιστημιακών που έπαιξαν έναν πολύ προωθητικό ρόλο στον αγώνα ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και γενικά στο πανεκπαιδευτικό κίνημα.
Update: Η δίκη αναβλήθηκε για τις 11 Μάη. Διαβάστε στο πρώτο από τα σχόλια

3 σχόλια:

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ είπε...

http://diktio.org/anakoinwseis2.php?id=831
Αναβλήθηκε για τις 11 Μάη η δίκη του αγωνιστή πανεπιστημιακού Τάκη Πολίτη. Ο Πολίτης, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, δικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου με την απίστευτη κατηγορία ότι ζημίωσε το Δημόσιο 372,75 ολόκληρα ευρώ μη δηλώνοντας εγγράφως ότι απεργεί. Υποκινητής της κωμικοτραγικής, πλην επικίνδυνης, δίωξης, ο τότε αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Άγγελος Κότιος, ο οποίος μάλλον θέλησε να αναβιώσει τις παλιές καλές μέρες της ΕΡΕ.

Είναι προφανές ότι η δίωξη στόχο έχει τη συνδικαλιστική δραστηριότητα του Πολίτη ο οποίος, ως πρόεδρος του Συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ειδικός γραμματέας της ΠΟΣΔΕΠ, πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις ενάντια στην αναθεώρηση του Άρθρου 16 και το νέο νόμο-πλαίσιο. Είναι εξίσου προφανές ότι αυτή η δίωξη δεν αφορά μόνο τον ίδιο, αλλά το σύνολο του εκπαιδευτικού κινήματος.

Η μαζική παρουσία αλληλέγγυων σήμερα στα δικαστήρια του Βόλου, έδειξε ότι ο Πολίτης δεν είναι και δεν θα μείνει μόνος. Οι διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών δεν πρόκειται να περάσουν

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ είπε...

Ανακοίνωση της ΚΟΕ:
Η δίωξη του αγωνιστή καθηγητή Τάκη Πολίτη αποτελεί δίωξη της πολιτικής δράσης για τη δημόσια εκπαίδευση και ευθεία ποινικοποίηση του συνδικαλισμού. Ο Τάκης Πολίτης, επί χρόνια μέλος της διοίκησης της ΠΟΣΔΕΠ, γνωστός για τους αγώνες του για το δημόσιο Πανεπιστήμιο, και από τους πρωτοστάτες του αγώνα ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16, δικάζεται γιατί δεν «δήλωσε» τον Μάρτιο του 2006 ότι απεργεί. Δικάζεται γιατί δεν υπέκυψε στην εκφοβιστική πρακτική των ατομικών δηλώσεων που ακυρώνουν τους συλλογικούς αγώνες.
Την περίοδο που η ηγεσία της δικαιοσύνης συμπεριφέρεται ως κομματάρχης της κυβέρνησης και η ελληνική κοινωνία βουίζει για τις απάτες, τις μίζες και τα σκάνδαλα, το να δικάζεται ένας αγωνιστής, συνδικαλιστής, πανεπιστημιακός δάσκαλος, για 372 ευρώ, με την κατηγορία της «απάτης κατά του δημοσίου» συνιστά πρόκληση.
Ακόμη περισσότερο συνιστά ωμή εκδικητική πράξη της κυβέρνησης, της «τυφλής» δικαιοσύνης που θάβει σκάνδαλα και δικάζει συνδικαλιστές, των συγκροτημάτων τύπου που εκστράτευσαν εναντίον της προηγούμενης διοίκησης της ΠΟΣΔΕΠ: Εκδίκηση για τη μεγάλη ήττα τους στο μέτωπο της παιδείας, για την απονομιμοποίηση της νεοφιλελεύθερης μεταρρύθμισης, για το μπλοκάρισμα της ιδιωτικοποίησης των Πανεπιστημίων.
Συκοφαντούνται όσοι πάλεψαν για το δημόσιο Πανεπιστήμιο, όσοι στάθηκαν και στέκονται στο πλευρό της νεολαίας.
Μαζί με τον Τ. Πολίτη δικάζεται το πανεπιστημιακό κίνημα, το φοιτητικό κίνημα, ο αγώνας για τη δημόσια παιδεία.
Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!

Propaganda είπε...

sthn parembash ekso alla k mesa sta dikasthria htan syssomh h koe volou ka8os k kapoia atoma apo thn neolaia syn.parousa kai h parembash politon.mikrh symmetoxh apo ta eaak k ton anarxiko xoro.anarth8hke k pano eno to rantevou ananeo8hke gia thn deutera 11.

kato ta xeria apo ton polith.